Fire & Spirit weekend

Back to your roots
De natuur roept. Hoogste tijd om de waan van de wereld achter je te laten en een diepe duik te nemen in jouw natuur.

Aarde, vuur, natuur, stilte, de wijsheid van het plantenrijk… Alle elementen nodigen je uit om af te dalen, thuis te komen in je diepste grond en je vanuit daar te verbinden met dat wat zacht, stromend en waarachtig is.

We creëren een krachtig en uitnodigend veld. Je bent meer dan welkom in onze mooie kring van mannen en vrouwen!

Zweethut-ritueel
We starten op zaterdag met een zweethut, een eeuwenoud, reinigend ritueel dat door de indianen werd gebruikt om in diepe verbinding te komen met de aarde. Stap voor stap bouwen we de hut op onder de bezielende leiding van Tom Haemers, waarna we met elkaar het vuur ontsteken en een aantal rondes afdalen in de warme schoot van de aarde.

Cacao-ceremonie
De volgende dag openen we ons voor de wijsheid van de planten in een cacao-ceremonie; een traditie die stamt uit de tijd van de Maya’s. We werken met (ceremoniële) Cacao en Blue Lotus, 2 subtiele, vrouwelijke planten, en voor wie wil met Mapacho (tabaksplant uit de jungle) in de vorm van rapé. Een dag om te ontspannen en in contact te komen met je hart en je sensualiteit.

NB Wie denkt dat een cacao-ceremonie zo subtiel is dat het bij hem/haar niet werkt, heeft onze cacao-ceremonies nog niet meegemaakt. Diepe processen en transformatie gegarandeerd! 🙂

Sfeervolle locatie
We verblijven op de Hobbitstee, een sfeervolle, groene woon-werkgemeenschap in Drenthe. Het terrein beschikt over een zweethutterrein, een sfeervolle herberg en een tipi, waarin we onze cacao-ceremonie zullen doen.

Overnachten kan in de herberg (6 plekken) en in de tipi waarin wij onze cacao-ceremonie houden (6 plekken). Overnachten in een tentje kan tegen een meerprijs van € 12,50 per nacht.

Voor wie?
Je hebt ervaring op het gebied van lichaamswerk, yoga of meditatie. Je verlangt ernaar om thuis te komen in je lijf en je dieper te verbinden met je (magische) natuur.

Je kunt jezelf dragen, ook als er emoties worden aangeraakt. Je bent in staat om mee te doen met een zweethut-ritueel en je staat open voor de magie van rituelen en lichte plantmedicijnen.

Twijfel je of dit weekend geschikt is voor jou? Of is dit weekend niet wat je zoekt, maar wil je je wel graag dieper verbinden met je natuur? Neem contact met ons op. We kijken graag met je mee.

Begeleiding
Het weekend wordt begeleid door Marloes Verboom en Margit van Harten. Samen begeleidden zij al verschillende ceremonies, weekends en retraites.

Marloes is stromend mens, priesteres en nieuwsgierig wat het leven haar brengt als ze haar impulsen volgt. Ze woont in Cantabrië (Spanje) en begeleidt diverse retraites en ceremonies in o.a. Spanje, Nederland en Zuid-Frankrijk. Ze werkt het liefst in en met de natuur en de elementen. Ze heeft een achtergrond in onder meer healing, (natuur)coaching, reisbegeleiding, intuïtieve massage en het begeleiden van (vuur)rituelen, zweethutten en plantmedicijn ceremonies. ‘Ik stroom waar liefde, avontuur en magie samenkomen in onze reizen & ceremonies!’

Margit is tantrisch coach en priesteres. Ze heeft een achtergrond in onder meer polyenergetische therapie, dru yoga, holistische massage en tantra. Ze laat zich inspireren door het werk met plantmedicijnen; deze brengen haar oude wijsheid in herinnering en helpen haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten. ‘Mijn droom is dat we met elkaar deze planeet tot een lichtere plek maken. Heel graag draag ik daar met dit met mooie werk een steentje aan bij.’

Praktisch

Data en tijd
Zaterdag 1 t/m zondag 2 juli 2023

Op zaterdag is de deur vanaf 9.30 uur geopend. Je hebt dus alle tijd om rustig aan te komen, de plek te verkennen en eventueel je tent op te zetten.

Bijdrage
Jouw bijdrage is € 295,-. Dit is inclusief overnachting, ontbijt, 2 x lunch en potluck eten op zaterdagavond en de plantmedicijnen. Overnachting is in je tent of camper of op de slaapvide van de herberg waar wij onze ceremonie zullen doen.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 mannen en vrouwen

Locatie
Een sfeervolle woonwerk-gemeenschap in Drenthe.

Facebook
Hier kun je alvast potentiële (mede)avonturiers ontmoeten. En je enthousiasme over ons event delen!

Meer info?
Meer weten? Direct aanmelden?
Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl

Sessies bekijken