Tijd voor magie

Het is tijd voor magie. Tijd om je innerlijk oog te openen en in je eigen diepte te schouwen. En de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten.

Voel je het kriebelen? Die nieuwsgierigheid naar wat er te ontdekken en te ervaren valt als je de reis naar binnen maakt voorbij je controle en je denkende mind? Het verlangen om je dieper te verbinden met de wijsheid van het plantenrijk, en zo met je eigen wilde en magische natuur?

Om een diepgaande ervaring op te doen die je bekrachtigt in dat wat jij hier te doen hebt?

Diepgaande reis
In de dagceremonie Magische Reis maak je een diepgaande reis door jouw binnenwereld. Met behulp van plantmedicijnen open je je energetische kanaal, zodat oude kennis, diepe inzichten en magische beelden tot je kunnen komen.

We maken gebruik van rapé, sananga en Magic Truffels. Lees hier meer over de werking en achtergrond van plantmedicijnen. Ze worden niet voor niets plantmedicijnen genoemd; wanneer je ze in de juiste setting en dosering gebruikt, kunnen ze een helende en reinigende werking hebben op je systeem; op je lijf, je geest, je gevoelswereld en je energieveld.

De diepte en de helende bedding van het veld worden versterkt door ondersteunende muziek, klankbad, stilte, live muziek en afgestemde energetische healing.

Contact met je roots
Wat het werken met truffels zo bijzonder maakt, is dat ze – in tegenstelling tot veel andere plantmedicijnen – hun oorsprong hebben in onze eigen regio. Onze voorouders werkten al met paddenstoelen en truffels; natuurgenezers, heksen, Druïden en Kelten gebruikten ze om hun intuïtieve kanaal te openen, visioenen op te roepen en om contact te maken met de intelligentie van het plantenrijk. De truffels nemen je dus mee op reis naar jouw wortels, figuurlijk maar ook letterlijk: ze groeien immers onder de grond en bieden je daarmee een unieke kans om onder jouw oppervlak te kijken in diepe en onbewuste lagen. Ontspannen in wat je daar ontmoet is een diep helende en verrijkende ervaring.

Helen & Herinneren
Ieder persoon reageert verschillend op plantmedicijnen, en de gemoedstoestand en de levensfase waarin jij je bevindt hebben een groot effect op de werking van de planten, dus geen reis is hetzelfde. Dat is er ook zo heerlijk verrassend aan.

Het kan dus zijn dat je naar de hemel verlangt, maar dat de planten besluiten om je eerst nog een aantal donkere stukken te tonen die aangekeken mogen worden. Of andersom: je verwacht hard werken en duisternis en je krijgt tot je verrassing een liefdevolle ervaring voorgeschoteld. Of je bereidt je voor op een ontmoeting met indianen en sjamanen, en in plaats daarvan kijk je ineens naar een ervaring uit je jonge jaren die nog om heling vraagt. Enzovoort.

Over het algemeen wordt gezegd dat je precies krijgt aangeboden wat je aankunt en wat op dat moment goed is voor jou. En dat de planten er zijn om je te helpen helen en herinneren. Daar mag je dus op vertrouwen.

Hoe ziet de dag eruit?
We volgen de stroom van energie, dus niet elke dag is precies hetzelfde. In grote lijnen ziet de dag er als volgt uit:

-Opening, meditatie en kennismaking
-Energie wekken en laten stromen
-Intenties delen
-Magische Reis m.b.v.  plantmedicijnen
-Samen muziek maken
-Potluck lekkers
-Afsluitende deelronde + aandacht voor integratie

Na afloop voel je je verrijkt, geïnspireerd en dieper verbonden met jouw magische binnenwereld.

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie? Dit filmpje geeft een inkijkje.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor jou (v/m) als je het verlangen voelt om een diepe duik te nemen in je binnenwereld, als je bereid bent om controle los te laten en als je je wilt openen voor het magische weten in jou.

Deze dag is niet geschikt voor het uitwerken van diepe therapeutische processen; mocht dat in jouw leven op dit moment aan de orde zijn, dan kun je dat beter aanpakken in een individuele ceremonie met één van de begeleiders. Als je aanleg hebt voor psychose, dan raden we je deelname af; truffels kunnen deze aanleg versterken. Drugs en planten gaan niet goed samen, dus gebruik je regelmatig, dan is deze ceremonie niet geschikt voor je.

Mochten er fysieke aandachtspunten zijn (bv. hoge bloeddruk, duizeligheid, hartritmestoornissen, zwangerschap), dan horen we dat graag vooraf, evenals het gebruik van medicatie. Samen overleggen we dan of deelname veilig en vertrouwd voelt voor beide partijen.

Wil je alleen of samen met een dierbare of geliefde deelnemen aan een ceremonie? Je kunt ook kiezen voor een solo- of duo-ceremonie.

Twijfel je over je deelname, neem dan gerust contact op met Margit: 06 – 485 117 96 / info@bewustopweg.nl.

Begeleiding
De ceremonies worden begeleid door Margit van Harten samen met Edith Plompen, Diana Bierings of Sascha van Ras.

Margit is tantrisch coach, lichaamsgericht therapeut en trainer. Al jaren zijn de planten haar meest grondige en magische teacher. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. Dat was geen zachte kennismaking; de planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten.

Edith is energetisch werker en bewustzijnscoach. Haar energie en zachtheid kunnen je helpen zakken als je het moeilijk vindt om verder thuis te komen in jezelf.  De plantmedicijnen zijn circa 5 jaar geleden op haar pad gekomen, ze heeft zelf intensief ceremonies bijgewoond (oa. ayahuasca, truffels) en veel ceremonies begeleid. Overgave aan de wijsheid van de plantmedicijnen is een van haar meest waardevolle lessen en helpt om het leven vanuit overgave te leven. Steeds meer puzzelstukjes vallen op z’n plek en ontvouwen een groter plan.

Diana is lichaamsgericht opgeleid als trainer emotioneel lichaamswerk, trainer ademwerk en integratief masseur en blijft zich door ontwikkelen in trauma werk, transformational bodywork De-armouring, lomi lomi, MER myofascia energetic release. Het werken met medicijnplanten is sinds een jaar of 9 niet meer uit haar leven weg te denken, zowel voor eigen proces als in haar praktijk; daar combineert ze het werken met medicijnplanten met intensief bodywork, waardoor het niet alleen een ervaring is, maar het ook doorvoeld, doorleefd en belichaamd mag worden.

Sascha is intuïtief systemisch coach, actief in mannenwerk en trainer op het gebied van relaties & persoonlijk leiderschap. Een aantal jaren geleden is hij in de jungle van Peru ingewijd in de traditie van het sjamanisme. Sindsdien voelt hij zich diep verbonden met de voedende intelligentie en het zelfhelende vermogen die ten grondslag liggen aan de natuur. Hij werkt graag met plantmeesters die toegang verschaffen tot een wereld van magie en groter weten. Met spontane, intuïtieve creativiteit fungeert hij binnen ceremonies als kanaal en stroomversneller.

En verder
Soms kom je tijdens een reis iets tegen waar je nog niet goed doorheen komt of waar je op een ander moment met nieuw bewustzijn naar wilt kijken? Je bent van harte welkom om vaker deel te nemen aan een Magische Reis. Dat is een waardevolle manier om je ervaring te verdiepen; elke reis brengt je weer een laagje dieper in contact met je essentie.

Daarnaast ben je van harte welkom bij Margit voor een individuele sessie, een workshop of een vrouwenreis en voor Wonder Woman- Magisch Jaarpad en bij Edith voor coaching en energetisch lichaamswerk.

Praktisch

Data & Tijd
Zaterdag 17 juli (met Edith)
Zondag 18 juli (met Sascha) (nog 1 plek vrij)
Zondag 1 augustus  (met Sascha)
Zaterdag 11 september (met Edith)
Zondag 26 september (met Sascha)

Tijd: 10.30 – 20.30. Vanaf 10.00 uur staan thee en fruit voor je klaar.

NB Het is verstandig om de avond voorafgaand aan de ceremonie en de avond van de dag zelf vrij te houden en ook de dag erna niet al te veel te plannen, zodat de truffels de ruimte hebben om nog rustig in je door te werken.

Kosten
Je investering is 150,- inclusief thee, lekkers en plantmedicijnen. NB Met ingang van september 2021 betaal je 175,-.
Graag vooraf per bank betalen: NL88ABNA0423059432 t.n.v. Bewust op Weg o.v.v. je naam + en datum ceremonie. Je mag het bedrag ook op de dag zelf contant voldoen; laat dit bij aanmelding weten.

Locatie
Gendt (tussen Arnhem en Nijmegen)

Groepsgrootte
Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers (incl. 1,5 meter afstand tussen de matrasjes)

Omgeving
Kom je van ver en heb je zin in een weekend voor jezelf? Het pand staat aan de rand van een mooi uiterwaardengebied. In de buurt zijn verschillende B&B’s te vinden. Op loopafstand ligt een grand café.

Mee & Aan
-Trek makkelijk zittende kleding aan, het liefst in laagjes. Neem verder mee: warme sokken, een flesje water, en evt. een opschrijfboekje en een krachtvoorwerp/steen/amulet die je graag bij je draagt tijdens de ceremonie.
-Matrassen, meditatiekussentjes en dekens zijn aanwezig. Wil je iets extra’s meenemen om je plek fijn in te richten (schapenvacht, lievelingsdeken): voel je vrij.
-Tijdens de ceremonie is er de gelegenheid om muziek te maken, dus wees welkom om je instrument mee te brengen.
-Neem iets lekkers en lichts mee om te delen na afloop van de ceremonie.

Voorbereiding
Twee weken voor aanvang van de ceremonie ontvang je twee mails: één met betaalinformatie en één met een vragenlijst en met praktische informatie ter voorbereiding.

Facebook
Hier vind je de events op Facebook: zaterdag 17 juli en zondag 18 juli.

Meer info?
Meer weten? Direct aanmelden?
Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl

Wat anderen zeggen…

Blanca

Prachtige liefdevolle powervrouwen, dank voor de magie en de zachte deepdive. XX

Jeroen-Martijn

Sinds zaterdag weet  ik wat een prachtig team jullie zijn, een bedding van welkom en veiligheid en met een heerlijk vermogen tot uitdagen!

Mira

Wát een prachtige reis hebben we samen gemaakt. Wát een bedding en afstemming. Dank!

Manon

Goedemorgen Margit & Edith, Ik heb vannacht nog heerlijk doorgereisd. Mooi en intens. Dank jullie wel voor de prachtige ceremonie. Mooi hoe jullie eerst aandacht hadden voor het landen en het opbouwen van het groepsveld. Hiermee creëerden jullie echt een bedding. Na wat weerstand en pogingen om mijzelf overeind te houden, kon ik me overgeven aan een heel kwetsbaar stuk…, juist omdat ik een veilige bedding ervaarde.Het was fijn om jullie steun te voelen bij het doorvoelen van het diepe verdriet. Fijn dat ik jullie als anker mocht gebruiken; ik wilde wel wat anders dan verharden en de neiging om te bevriezen, maar soms wist mijn lijf niet hoe dit anders te doen. Fijn om jullie support hierbij gevoeld te hebben… En dat ik uiteindelijk meerdere keren uit de bevriezing kon bewegen, kon verzachten en ademen… Kiezen voor een JA voor het leven.Dank jullie wel lieverds, voor de super mooie ceremonie!

Rian

Wat een ervaring, wat een beleving en wat fijn om te mogen verbinden, zingen, spelen, huilen, weerstand en liefde te voelen. En dit alles blijft bewegen… En zo fijn om dit alles in de veilige liefdevolle krachtige bedding van Edith en jou te hebben mogen beleven.

Ed

Ik vond het spannend. De eerste ervaring met de medicijnen. Dan maar wel de meest zuivere. De eerste ervaring was heel subtiel, bijzonder en zag alles heel duidelijk. De mooie kleuren die de wereld rijk is zag ik nog duidelijker. Het was een leuk schoolreisje. Door de goede en professionele begeleiding en de zuiverheid van de plantmedicijnen, durf ik de volgende keer wel wat dieper te gaan. In ieder geval mijn controle los proberen te laten.

Sessies bekijken