Tijd voor magie

Het is tijd voor magie. Tijd om je innerlijk oog te openen en in je eigen diepte te schouwen. En de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten.

Voel je het kriebelen? Die nieuwsgierigheid naar wat er te ontdekken en te ervaren valt als je de reis naar binnen maakt voorbij je controle en je denkende mind? Het verlangen om je dieper te verbinden met de wijsheid van het plantenrijk, en zo met je eigen wilde en magische natuur?

Om een diepgaande ervaring op te doen die je bekrachtigt in dat wat jij hier te doen hebt?

Diepgaande reis
In de dagceremonie Magische Reis maak je een diepgaande reis door jouw binnenwereld. Met behulp van plantmedicijnen open je je energetische kanaal, zodat oude kennis, diepe inzichten en magische beelden tot je kunnen komen.

We maken gebruik van rapé, sananga en Magic Truffels. Lees hier meer over de werking en achtergrond van plantmedicijnen. Ze worden niet voor niets plantmedicijnen genoemd; wanneer je ze in de juiste setting en dosering gebruikt, kunnen ze een helende en reinigende werking hebben op je systeem; op je lijf, je geest, je gevoelswereld en je energieveld.

De diepte en de helende bedding van het veld worden versterkt door ondersteunende muziek, stilte, live muziek en afgestemde energetische healing.

Contact met je roots
Wat het werken met truffels zo bijzonder maakt, is dat ze – in tegenstelling tot veel andere plantmedicijnen – hun oorsprong hebben in onze eigen regio. Onze voorouders werkten al met paddenstoelen en truffels; natuurgenezers, heksen, Druïden en Kelten gebruikten ze om hun intuïtieve kanaal te openen, visioenen op te roepen en om contact te maken met de intelligentie van het plantenrijk. De truffels nemen je dus mee op reis naar jouw wortels, figuurlijk maar ook letterlijk: ze groeien immers onder de grond en bieden je daarmee een unieke kans om onder jouw oppervlak te kijken in diepe en onbewuste lagen. Ontspannen in wat je daar ontmoet is een diep helende en verrijkende ervaring.

Helen & Herinneren
Ieder persoon reageert verschillend op plantmedicijnen, en de gemoedstoestand en de levensfase waarin jij je bevindt hebben een groot effect op de werking van de planten, dus geen reis is hetzelfde. Dat is er ook zo heerlijk verrassend aan.

Het kan dus zijn dat je naar de hemel verlangt, maar dat de planten besluiten om je eerst nog een aantal donkere stukken te tonen die aangekeken mogen worden. Of andersom: je verwacht hard werken en duisternis en je krijgt tot je verrassing een liefdevolle ervaring voorgeschoteld. Of je bereidt je voor op een ontmoeting met indianen en sjamanen, en in plaats daarvan kijk je ineens naar een ervaring uit je jonge jaren die nog om heling vraagt. Enzovoort.

Over het algemeen wordt gezegd dat je precies krijgt aangeboden wat je aankunt en wat op dat moment goed is voor jou. En dat de planten er zijn om je te helpen helen en herinneren. Daar mag je dus op vertrouwen.

Hoe ziet de dag eruit?
We volgen de stroom van energie, dus niet elke dag is precies hetzelfde. In grote lijnen ziet de dag er als volgt uit:

-Opening, meditatie en kennismaking
-Energie wekken en laten stromen
-Intenties delen
-Magische Reis m.b.v.  plantmedicijnen
-Samen muziek maken
-Potluck lekkers
-Afsluitende deelronde + aandacht voor integratie

Na afloop voel je je verrijkt, geïnspireerd en dieper verbonden met jouw magische binnenwereld.

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie? Dit filmpje geeft een inkijkje.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor jou (v/m) als je het verlangen voelt om een diepe duik te nemen in je binnenwereld, als je bereid bent om controle los te laten en als je je wilt openen voor het magische weten in jou.

Deze dag is niet geschikt voor het uitwerken van diepe therapeutische processen; mocht dat in jouw leven op dit moment aan de orde zijn, dan kun je dat beter aanpakken in een individuele ceremonie met één van de begeleiders. Als je aanleg hebt voor psychose, dan raden we je deelname af; truffels kunnen deze aanleg versterken. Drugs en planten gaan niet goed samen, dus gebruik je regelmatig, dan is deze ceremonie niet geschikt voor je.

Mochten er fysieke aandachtspunten zijn (bv. hoge bloeddruk, duizeligheid, hartritmestoornissen, zwangerschap), dan horen we dat graag vooraf, evenals het gebruik van medicatie. Samen overleggen we dan of deelname veilig en vertrouwd voelt voor beide partijen.

Wil je alleen of samen met een dierbare of geliefde deelnemen aan een ceremonie? Je kunt ook kiezen voor een solo- of duo-ceremonie.

Twijfel je over je deelname, neem dan gerust contact op met Margit: 06 – 485 117 96 / info@bewustopweg.nl.

Begeleiding
De ceremonies worden begeleid door Margit van Harten samen met Edith Plompen, Sascha van Ras of Marloes Verboom.

Margit is tantrisch coach en priesteres. Al jaren zijn de planten haar meest grondige en magische teacher. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. De planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten. ‘Mijn droom is dat we met elkaar deze planeet tot een lichtere plek maken. Heel graag draag ik daar met dit met mooie werk een steentje aan bij.’

Edith is energetisch werker en bewustzijnscoach. Haar energie en zachtheid kunnen je helpen zakken als je het moeilijk vindt om verder thuis te komen in jezelf.  De plantmedicijnen zijn circa 5 jaar geleden op haar pad gekomen, ze heeft zelf intensief ceremonies bijgewoond (oa. ayahuasca, truffels) en veel ceremonies begeleid. Overgave aan de wijsheid van de plantmedicijnen is een van haar meest waardevolle lessen en helpt om het leven vanuit overgave te leven. Steeds meer puzzelstukjes vallen op z’n plek en ontvouwen een groter plan.

Sascha is intuïtief systemisch coach, actief in mannenwerk en trainer op het gebied van relaties & persoonlijk leiderschap. Een aantal jaren geleden is hij in de jungle van Peru ingewijd in de traditie van het sjamanisme. Sindsdien voelt hij zich diep verbonden met de voedende intelligentie en het zelfhelende vermogen die ten grondslag liggen aan de natuur. Hij werkt graag met plantmeesters die toegang verschaffen tot een wereld van magie en groter weten. Met spontane, intuïtieve creativiteit fungeert hij binnen ceremonies als kanaal en stroomversneller.

Marloes is stromend mens, priesteres en nieuwsgierig wat het leven haar brengt als ze haar impulsen volgt. Ze woont in Cantabrië (Spanje) en begeleidt diverse retraites en ceremonies in o.a. Spanje, Nederland en Zuid-Frankrijk. Ze werkt het liefst in en met de natuur en de elementen. Ze heeft een achtergrond in onder meer healing, (natuur)coaching, reisbegeleiding, intuïtieve massage en het begeleiden van (vuur)rituelen, zweethutten en plantmedicijn ceremonies. ‘Ik stroom waar liefde, avontuur en magie samenkomen in onze reizen & ceremonies!’

En verder
Soms kom je tijdens een reis iets tegen waar je nog niet goed doorheen komt of waar je op een ander moment met nieuw bewustzijn naar wilt kijken? Je bent van harte welkom om vaker deel te nemen aan een Magische Reis. Dat is een waardevolle manier om je ervaring te verdiepen; elke reis brengt je weer een laagje dieper in contact met je essentie.

Daarnaast ben je van harte welkom bij Margit voor een individuele sessie, het Fire&Spirit-weekend of het Dive deep & Fly high weekend, bij Edith voor coaching en energetisch lichaamswerk en bij Sascha voor mannenwerk.

Praktisch

Data & Tijd
Zaterdag 10 juni 2023 (Margit & Sascha)
Zaterdag 17 juni 2023 (Margit & Edith)
Zaterdag 1 juli 2023 (Margit & Hans-Peter) – Ceremonie met de Moederplant**
Vrijdag 7 juli 2023 (Margit & Marloes) – Ceremonie voor de Liefde*
Zaterdag 22 juli 2023 (Margit & Hans-Peter) – Ceremonie met de Moederplant**
Vrijdag 8 september 2023 (Margit & Marloes) – Ceremonie voor de Liefde* – in Heeze

Tijd: 10.30 – 20.00. Vanaf 9.45 uur staan thee en fruit voor je klaar.

NB Het is verstandig om de avond voorafgaand aan de ceremonie en de avond van de dag zelf vrij te houden en ook de dag erna niet al te veel te plannen, zodat de planten de ruimte hebben om nog rustig in je door te werken.

*Ceremonie voor de Liefde – Cacao & Truffels
Speciale ceremonie gewijd aan de liefde. We combineren de liefdeskracht van ceremoniële cacao met het helende, liefdevolle veld waarin de truffels ons uitnodigen. Lekker bubbelen aan het grote, kosmische liefdesinfuus dus..! De combinatie van cacao en truffels zorgt voor een extra diepe en lange reis.

**Ceremonie met de Moederplant
In juli 2023 organiseren we 2 ceremonies met de Moederplant (inclusief overnachting), bedoeld voor ervaren reizigers. Oude wijsheid uit de jungle geserveerd in een veilige, diepe bedding. In het najaar volgt een meerdaagse retraite in het buitenland rondom dit medicijn. Op de hoogte blijven? Mail naar info@bewustopweg.nl.

Kosten
Je investering voor de Magische Reis is 175,- inclusief thee, lekkers en plantmedicijnen. Graag vooraf per bank betalen: NL88ABNA0423059432 t.n.v. Bewust op Weg o.v.v. je naam + en datum ceremonie. Je mag het bedrag ook op de dag zelf contant voldoen; laat dit bij aanmelding weten.

Locatie
Een grote boerderij nabij Oss (Noord-Brabant). Van mei t/m september in onze indrukwekkende ‘boerderijkerk’, van oktober t/m april op de sfeervolle korenzolder. Met een vuurplek buiten na afloop, als het droog is.

Groepsgrootte
Minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers

Omgeving
Kom je van ver en heb je zin in een weekend voor jezelf? Het pand ligt in een klein dorp vlakbij de Maas, waar je uitgebreid kunt wandelen en fietsen. In de buurt zijn verschillende B&B’s te vinden. Op loopafstand ligt een restaurant en een terras.

Voorbereiding
Twee weken voor aanvang van de ceremonie ontvang je twee mails: één met betaalinformatie en één met een vragenlijst en met praktische informatie ter voorbereiding.

Facebook
Op de pagina van Bewust op Weg kun je alvast mede-reizigers of geïnteresseerden ontmoeten.

Meer info?
Meer weten? Direct aanmelden?
Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl

Wat anderen zeggen…

Judith

Ik wilde jou én Edith nog even een keer bedanken voor de ongelofelijke fijne begeleiding van zaterdag! Ik ben er nog steeds niet helemaal, mijn lijf voelt af en toe beetje draaierig, maar wát een reis heb ik gemaakt 💫💥😵‍💫😍. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ben intens dankbaar voor de echt magische ervaring. Voelt als een totale reset, afsluiting en nieuw begin met liefde in de hoofdrol. Zonder jullie had ik me niet zó kunnen overgeven 🙏🙏🙏🥰♥️ dank je wel! Heel veel liefs voor jou en Edith, jullie zijn helden om dit te kunnen doen terwijl jullie zelf meereizen! 😇

Bart

Lieve Margit en lieve Sascha, Afgelopen zondag heb ik een prachtige reis gemaakt. Na afloop van de ceremonie wist ik dit niet in enkele woorden te omschrijven, een week verder is dit voor mijn wel helder. Ik kan mijn reis in drie woorden samenvatten: vredig, liefde en stilte.
Ik heb tijdens mijn reis de momenten van groot verdriet in mijn leven aangekeken (van deze momenten heb ik overigens nooit weggekeken) en het was vredig en engelachtig mooi. Ik heb diepe liefde gevoeld en een bijzonder aangename stilte. Mijn droom eindigde met een prachtig, zonovergoten pad. Dit is mijn levenspad wat ik ga volgen, een weg vol liefde, vrede en vooral stilte. De afgelopen week heeft mij laten inzien dat ik echt de laatste restjes knopen (ik was al bezig) door mag hakken om daarna mijn nieuwe pad te gaan volgen. Ik wil jullie enorm bedanken voor jullie liefde die ik afgelopen zondag heb mogen ontvangen!

Elly

Zoals de kaart die ik trok al voorspelde het was Joy and Magic wat eindigde in verzengende liefde die door mijn lijf gierde. Zalig.

Jeroen-Martijn

Sinds zaterdag weet  ik wat een prachtig team jullie zijn, een bedding van welkom en veiligheid en met een heerlijk vermogen tot uitdagen!

Mira

Wát een prachtige reis hebben we samen gemaakt. Wát een bedding en afstemming. Dank!

Sessies bekijken