Tijd voor magie

Het is tijd voor magie. Tijd om je innerlijk oog te openen en in je eigen diepte te schouwen. En de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten.

Voel je het kriebelen? Die nieuwsgierigheid naar wat er te ontdekken en te ervaren valt als je de reis naar binnen maakt voorbij je controle en je denkende mind? Het verlangen om je dieper te verbinden met de wijsheid van het plantenrijk, en zo met je eigen wilde en magische natuur?

Om een diepgaande ervaring op te doen die je bekrachtigt in dat wat jij hier te doen hebt?

Diepgaande reis
In de dagceremonie Magische Reis maak je een diepgaande reis door jouw binnenwereld. Met behulp van plantmedicijnen open je je energetische kanaal, zodat oude kennis, diepe inzichten en magische beelden tot je kunnen komen.

We maken gebruik van tabakssap, rapé en Magic Truffels. Lees hier meer over de werking en achtergrond van plantmedicijnen. Ze worden niet voor niets plantmedicijnen genoemd; wanneer je ze in de juiste setting en dosering gebruikt, kunnen ze een helende en reinigende werking hebben op je systeem; op je lijf, je geest, je gevoelswereld en je energieveld.

De diepte en de helende bedding van het veld worden versterkt door ondersteunende muziek, klankbad, stilte, live muziek en afgestemde energetische healing.

Contact met je roots
Wat het werken met truffels zo bijzonder maakt, is dat ze – in tegenstelling tot veel andere plantmedicijnen – hun oorsprong hebben in onze eigen regio. Onze voorouders werkten al met paddenstoelen en truffels; natuurgenezers, heksen, Druïden en Kelten gebruikten ze om hun intuïtieve kanaal te openen, visioenen op te roepen en om contact te maken met de intelligentie van het plantenrijk. De truffels nemen je dus mee op reis naar jouw wortels, figuurlijk maar ook letterlijk: ze groeien immers onder de grond en bieden je daarmee een unieke kans om onder jouw oppervlak te kijken in diepe en onbewuste lagen. Ontspannen in wat je daar ontmoet is een diep helende en verrijkende ervaring.

Helen & Herinneren
Ieder persoon reageert verschillend op plantmedicijnen, en de gemoedstoestand en de levensfase waarin jij je bevindt hebben een groot effect op de werking van de planten, dus geen reis is hetzelfde. Dat is er ook zo heerlijk verrassend aan.

Het kan dus zijn dat je naar de hemel verlangt, maar dat de planten besluiten om je eerst nog een aantal donkere stukken te tonen die aangekeken mogen worden. Of andersom: je verwacht hard werken en duisternis en je krijgt tot je verrassing een liefdevolle ervaring voorgeschoteld. Of je bereidt je voor op een ontmoeting met indianen en sjamanen, en in plaats daarvan kijk je ineens naar een ervaring uit je jonge jaren die nog om heling vraagt. Enzovoort.

Over het algemeen wordt gezegd dat je precies krijgt aangeboden wat je aankunt en wat op dat moment goed is voor jou. En dat de planten er zijn om je te helpen helen en herinneren. Daar mag je dus op vertrouwen.

Hoe ziet de dag eruit?
We volgen de stroom van energie, dus niet elke dag is precies hetzelfde. In grote lijnen ziet de dag er als volgt uit:

-Opening, meditatie en kennismaking
-Energie wekken en laten stromen
-Intenties delen
-Magische Reis
-Potluck lekkers
-Afsluitende deelronde + aandacht voor integratie

Na afloop voel je je verrijkt, geïnspireerd en dieper verbonden met jouw magische binnenwereld.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor jou (v/m) als je het verlangen voelt om een diepe duik te nemen in je binnenwereld, als je bereid bent om controle los te laten en als je je wilt openen voor het magische weten in jou.

Deze dag is niet geschikt voor het uitwerken van diepe therapeutische processen; mocht dat in jouw leven op dit moment aan de orde zijn, dan kun je dat beter aanpakken in een individuele sessie met één van de begeleiders. Als je aanleg hebt voor psychose, dan raden we je deelname af; truffels kunnen deze aanleg versterken.

Mochten er fysieke aandachtspunten zijn (bv. hoge bloeddruk, duizeligheid, hartritmestoornissen, zwangerschap), dan horen we dat graag vooraf, evenals het gebruik van medicatie. Samen overleggen we dan of deelname veilig en vertrouwd voelt voor beide partijen.

Twijfel je over je deelname, neem dan gerust contact met ons op: Margit 06 – 485 117 96 / info@bewustopweg.nl en Sascha 06 – 539 159 39.

Begeleiding
De ceremonies worden begeleid door Margit van Harten in samenwerking met ofwel Edith Plompen ofwel Sascha van Ras.

Margit is tantrisch coach, lichaamsgericht therapeut en trainer. Al jaren zijn de planten haar meest grondige en magische teacher. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. Dat was geen zachte kennismaking; de planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal waardoor bewustzijn en oud weten wordt doorgegeven.

Edith is energetisch werker en bewustzijnscoach. Haar energie en zachtheid kunnen je helpen zakken als je het moeilijk vindt om verder thuis te komen in jezelf.  De plantmedicijnen zijn circa 5 jaar geleden op haar pad gekomen, ze heeft zelf intensief ceremonies bijgewoond (oa. ayahuasca, truffels) en veel ceremonies begeleid. Overgave aan de wijsheid van de plantmedicijnen is een van haar meest waardevolle lessen gebleken en helpt om het leven vanuit overgave te leven. Steeds meer puzzelstukjes vallen op z’n plek en ontvouwen een groter plan.

Sascha is intuïtief systemisch coach, pionier in mannenwerk en trainer op het gebied van relaties & persoonlijk leiderschap. Een aantal jaren geleden is hij in de jungle van Peru ingewijd in de traditie van het sjamanisme. Sindsdien voelt hij zich diep verbonden met de voedende intelligentie en het zelfhelende vermogen die ten grondslag liggen aan de natuur. Hij werkt graag met plantmeesters die toegang verschaffen tot een wereld van magie en groter weten. Met spontane, intuïtieve creativiteit fungeert hij binnen ceremonies als kanaal en stroomversneller voor voeding en inspiratie.

En verder
Soms kom je tijdens een reis iets tegen waar je nog niet goed doorheen komt of waar je op een ander moment met nieuw bewustzijn naar wilt kijken? Je bent van harte welkom om vaker deel te nemen aan een Magische Reis. Dat is een waardevolle manier om je ervaring te verdiepen; elke reis brengt je weer een laagje dieper in contact met je essentie.

Daarnaast ben je van harte welkom bij Margit voor een individuele sessie, een workshop of een vrouwenreis en voor Wonder Woman- Magisch Jaarpad, bij Edith voor coaching en energetisch lichaamswerk en bij Sascha voor individuele sessies, workshops, weekends en retraites op het gebied van mannenwerk.

Praktisch

Data & Tijd
Zaterdag 8 februari 2020 – Margit van Harten & Edith Plompen 1 Plek vrijgekomen
Zondag 9 februari 2020 – Margit van Harten & Edith Plompen Vol! Reservelijst.
Zaterdag 14 maart –  Margit van Harten & Sascha van Ras*
Zaterdag 6 juni – Margit van Harten & Sascha van Ras*
Zaterdag 24 oktober 2020 – Margit van Harten & Edith Plompen
* Bij grote interesse wordt er mogelijk op zondag 15 maart en zondag 7 juni een extra ceremonie georganiseerd.

Tijd: 10.30 – 20.30. Vanaf 10.00 uur staan thee en fruit voor je klaar.

NB Het is verstandig om de avond vrij te houden en ook de dag erna niet al te veel te plannen, zodat de truffels de ruimte hebben om nog rustig in je door te werken.

Kosten
In februari 2020 geldt het introductietarief van 110,-, inclusief thee, lekkers en plantmedicijnen. Vanaf maart geldt het normale tarief: 150,-.
Graag vooraf per bank betalen: NL88ABNA0423059432 t.n.v. Bewust op Weg o.v.v. je naam + en datum ceremonie. Je mag het bedrag ook op de dag zelf contant voldoen; laat dit bij aanmelding weten.

Locatie
Markt 22
6691 BK Gendt (tussen Arnhem en Nijmegen)

Achter het pand zijn volop gratis parkeerplaatsen. Lijn 33 uit Arnhem CS en Nijmegen CS stopt verderop in de straat.

Groepsgrootte
Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers

Omgeving
Kom je van ver en heb je zin in een weekend voor jezelf? Het pand staat aan de rand van een mooi uiterwaardengebied. In de buurt zijn verschillende B&B’s te vinden. Op loopafstand ligt een grand café.

Mee & Aan
-Trek makkelijk zittende kleding aan, het liefst in laagjes. Neem verder mee: warme sokken, een flesje water, en evt. een opschrijfboekje en een krachtvoorwerp/steen/amulet die je graag bij je draagt tijdens de ceremonie.
-Matrassen, meditatiekussentjes en dekens zijn aanwezig. Wil je iets extra’s meenemen om je plek fijn in te richten (schapenvacht, lievelingsdeken): voel je vrij.
-Tijdens de ceremonie is er de gelegenheid om muziek te maken, dus wees welkom om je instrument mee te brengen.
-Neem iets lekkers en lichts mee om te delen na afloop van de ceremonie.

Voorbereiding
Drie weken voor aanvang van de ceremonie ontvang je twee mails: één met betaalinformatie en één met een vragenlijst en met praktische informatie ter voorbereiding.

Facebook
Op Facebook plaatsen we eventuele last minute informatie. Hier kun je ook alvast gezichten ontmoeten van potentiële medereizigers. Hier vind je de events van 8 februari, 9 februari, 14 maart, 6 juni en 24 oktober 2020.

Meer info?
Meer weten? Direct aanmelden?
Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl

Sessies bekijken