Tijdens een aantal sessies en ceremonies werken we met de helende kracht van plantmedicijnen. Hieronder lees je daarover meer.

Voorbereiding en intentie
Voor al deze plantmedicijnen geldt dat het effect mede afhangt van jouw medewerking. Bij voorkeur eet je in de uren voorafgaand aan de sessie of ceremonie alleen licht voedsel (fruit, smoothies, groenten, havermout, soep) en vermijd je koffie, zuivel en alcohol. Zorg dat je onnodige prikkels (stress, telefoon, enerverende gesprekken) vermijdt.
Tijdens het werken met het medicijn is het fijn om via meditatie je geest leeg te maken. Door je af te stemmen op het medicijn en er een persoonlijke intentie aan te verbinden nodig je het medicijn om krachtig in en met jou te werken. Maar als je na inname van het medicijn direct een druk gesprek zou beginnen of in de auto zou stappen, dan is de kans groot dat het effect ervan vervliegt.

Rapé
Rapé is poeder, gemaakt van gedroogde, gemalen Mapacho (zuivere tabak uit de jungle) en verschillende andere helende planten (wortel, schors, bladeren, zaden en as). De exacte samenstelling van deze planten bepaalt de werking; rapé kan bv. openend werken op het hartgebied, het kan je stevig in je gronding brengen en het kan je 3e oog openen, waardoor een licht hallucinerend effect ontstaat. Ook kan het helderheid in je hoofd creëren en het kan helpen om oude energieën op te ruimen. Rapé bestaat in milde en krachtige  varianten. Als je het voor het eerst gebruikt is het raadzaam om te starten met een kleine dosis van een milde-rapé-soort.
De rapé wordt via een speciaal pijpje (tepi) in beide neusgaten geblazen. Het kan een prikkelend gevoel geven in je slijmvliezen en je voorhoofdsholte. Wat je via je neus opneemt spuug je vervolgens uit in een emmertje. Je slikt het dus niet door.
Tijdens het gebruiken van rapé kun je een staat van verhoogd bewustzijn, veranderde waarneming en lichte trance ervaren. Toch blijf je er wel helemaal ‘bij’. Na ongeveer 30-45 minuten merk je dat de werking vermindert.

Rapé kan gebruikt worden in alle individuele sessies en in cacao- of truffelceremonies.

Blue Lotus
Blue Lotus-tinctuur is een vloeistof gemaakt van de Egyptische waterplant Blue Lotus. Bij de oude Egyptenaren was de plant al bekend als afrodisiacum en om zijn licht psychedelische eigenschappen. Blue Lotus heeft een zachte en subtiele werking op onder meer het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, nachtrust, libido en menstruatieklachten. Het kan een gevoel geven van ontspanning en euforie. Bij wat grotere doses kan een spirituele ervaring ontstaan.
Afhankelijk van het ritueel worden een aantal pipetjes Blue Lotus opgelost in een glas water. Dit drink je op. De werking is afhankelijk van de setting, de hoeveelheid, de eventuele combinatie met andere plantmedicijnen en vooral ook van je eigen coöperatie: hoe subtieler je je erop afstemt en hoe meer je ervoor openstaat, hoe beter je de werking kunt voelen.
Hoewel je je zacht, ontspannen en dromerig kunt voelen, blijf je wel helemaal bij. Na een minuut of 10 na inname begint de werking. Na ongeveer 45 minuten merk je dat de werking van het middel vermindert.

Blue Lotus kan gebruikt worden in de Tempelmassage en Inwijding en in cacao-ceremonies.

Cacao
Ceremoniële medicinale cacao uit Midden-Amerika (dit is dus niét de chocola die je in de winkel vindt) is een superfood met verschillende helende kwaliteiten. Het werkt onder meer in op het hart en het bevordert een gevoel van ontspanning en geluk. Het stimuleert een meditatieve staat van zijn en het kan ondersteunen bij het opruimen van oude emoties. Tijdens ceremonies kan het zorgen voor een verhoogde staat van bewustzijn. Het is een waardevol medicijn bij transformatieprocessen die het hart betreffen vanwege de zachte en helende werking. Cacao vraagt net als Blue Lotus om jouw coöperatie. Hoe meer jij je afstemt op het medicijn, hoe sterker je de werking zult ervaren.
Cacao wordt vooraf bereid en als warme drank geserveerd. Het is enigszins bitter van smaak. Na afloop van de ceremonie is het belangrijk om goed te drinken, aangezien cacao een dehydraterende werking heeft.
Na inname duurt het ongeveer 15 minuten voor je de werking begint te voelen. Je kunt in het begin een beetje misselijk worden. Na ongeveer 60 minuten merk je dat de werking van het middel vermindert.

Cacao kan gebruikt worden in de Tempelmassage en de Inwijding en in cacao- en truffelceremonies.

Sananga
Sananga is een vloeistof, afkomstig van de Apocynaceae-struik uit de Amazone. Door indianen en sjamanen wordt sananga beschouwd als een krachtig en heilig oogmedicijn. Het wordt onder meer gebruikt om te focussen tijdens de jacht.
Wanneer je het in je oog druppelt (laat druppelen) ervaar je eerst een sterk prikkend effect. Dit trekt binnen 2 minuten weg.
Sananga werkt diep reinigend op het vermogen om te zien en te visualiseren. Het kan leiden tot een staat van diepe rust, kalmte in het denken, vrede en inzicht. Ook wordt er gezegd dat het oogproblemen heelt en dat het heilzaam is bij migraine. Het is een mooi medicijn om de diepe processen die zijn aangeraakt door rapé en truffels verder te integreren.
Na ongeveer 15 tot 20 minuten vermindert de werking, terwijl het diepe na-effect nog een tijdje zacht in je aanwezig is.

We gebruiken sananga optioneel in cacao- en truffelceremonies.

Chocobliss
Chocobliss bonbons bestaan uit een mix van rauwe cacao, psilsobinehoudende truffels en caapi, de liaan die in ayahuasca voorkomt. We werken met twee verschillende soorten bonbons:
– Chocobliss Light: Deze bonbons geven een mellow, zacht en blij gevoel. Je voelt je ontspannen, open en ontvankelijk. Ze hebben, afhankelijk van de dosering en je gevoeligheid, een licht hallicunerend en geestverruimend effect. De werking houdt 2 tot 3 uur aan.
– Chocobliss Strong: Deze bonbons hebben een krachtige werking; je gaat er diep en langdurig mee op reis, terwijl een deel van je bewustzijn ook nog hier en nu is. Fysieke sensaties, intense beelden, herinneringen: maak je klaar voor een 5D bioscoop met diepe lessen en imprints. Na ongeveer 5 à 6 uur keert je normale waarneming terug. Houd er rekening mee dat je de rest van de dag en soms ook de dag erna nog enigszins suf bent.

Chocobliss Light kan gebruikt worden tijdens de Tempelmassage en de Inwijding. Chocobliss Strong kan gebruikt worden tijdens een individuele of duo-ceremonie.

Magic Truffels
Magic Truffels bevatten onder meer de werkzame stoffen psilocine en psilocybine. Deze hebben een bewustzijnsverruimend of hallucinerend effect. Je ontvangt tijdens een dosering op maat; afgestemd op jouw constitutie, ervaring en verlangen.
Ongeveer 20 minuten na inname voel je dat de planten beginnen te werken. Je kunt je loom voelen of een beetje duizelig. Het is dan ook fijn om te gaan zitten of liggen. Je zintuiglijke waarneming en je beleving van tijd veranderen, en het kan zijn dat je je lichaam anders ervaart dan normaal. Er kunnen intense beelden en gevoelens voorbij komen, zowel van zaken die je herkent uit dit leven als meer droomachtige scenario’s. De planten werken in golfbewegingen, dus soms duik je dieper in je ervaring en op andere momenten kom je weer meer aan de oppervlakte. Na ongeveer 4 tot 5 uur voel je dat je langzaam weer helder wordt en dat je ‘normale’ waarneming terugkeert. Houd er rekening mee dat de planten nog zacht doorwerken na afloop van de ceremonie. De dag erna kun je je nog een beetje suf of loom voelen.

We gebruiken Magic Truffels tijdens individuele, duo– en groepsceremonies.

Heb je vragen over het gebruik van plantmedicijnen tijdens een sessie of ceremonie van Bewust op Weg? Neem gerust contact op.