Spel van tegenstellingen

Magic all over the place in Katharenland. Er valt hierboven op de Montségur zowat geen orb-vrije foto te maken.

Mijn wetenschappelijke hoofd denkt daar het hare van. Magische en wetenschappelijke neigingen in mij botsen hier so wie so om de haverklap. Mijn reisgezelschap ‘gelooft’ in veel meer dan ik. En dus belicht ik automatisch de andere kant. Zo doe ik dat blijkbaar.

En stel ik ons goede nuchtere maar soms ook irritant sceptische en zuurpruimerige vragen.

Is het wel echt waar wat ik voel? Of ben ik beïnvloed door informatie vooraf? Hoezo Maria Magdalena-energie in een grot als uit alle data blijkt dat ze daar nooit gewoond heeft? Oooh, het gaat om haar als entiteit die nog steeds werkzaam is op de aarde? Eeuuhhh…

Ervaar ik zware benen en druk op mijn borst in die ruimte in het kasteel door de energie die daar aanwezig is of door de wandeling die ik net gemaakt heb? Als de kerker een graanopslag blijkt te zijn geweest, verandert dat dan mijn waarneming?

Een berg ‘binnenstebuiten’, met de jongste lagen boven en meetapparatuur die ter plekke op hol slaat, hoe kan dat? En dan heb ik het het nog niet over de ufo’s die op en in die berg schijnen te landen. Dat lijkt me een broodje aap-verhaal. Terwijl ik, zodra ik mijn ogen sluit, allerlei energieën waarneem die niet van hier lijken te komen.

Waarom stel ik überhaupt al die kritische vragen? Ik die om de haverklap op mijn buik op de aarde met Pachamama ligt te praten? Die grossiert in magische ervaringen?

Gek word ik af en toe van mijzelf. Was ik maar meer van het ene óf het andere kamp. Politiek, Corona, conspiracy, wetenschap. Wat lijkt me dat heerlijk rustig, de zekerheid dat je weet wat waar is.

Ik weet niks zeker. Alles wat ik ooit heb geloofd, heb ik ook weer verworpen. Wat overblijft is een open ruimte waarin alles waar kan zijn en tegelijk onwaar.

En die orbs… vandaag kies ik voor verwondering en fantasie. Veel leuker. 💫 🛸 ✨

***

Nieuwsgierig naar de eenheid achter al jouw gegoochel met tegenstellingen? Je bent welkom voor een verhelderende en verbindende Ontmoeting.