Margit van Harten

Er was eens, lang geleden, een meisje dat woonde in haar hoofd. Gevoelig en vroeg wijs besloot zij dat dat de veiligste plek was om te zijn.

Toen de jaren verstreken hoorde zij luider en luider de roep van haar hart: ‘Kom hier, open mij, durf te voelen, LEEF!!’. Schoorvoetend ging zij in op die niet te negeren uitnodiging. Er volgden jaren van slopen en verkennen: de muur rond het hart werd afgebroken en de jonge vrouw ontdekte een nieuwe dimensie van voelen. Schoonheid en pijn, liefde en leegte, angst en vrijheid en zeeën van zachtheid in de oefening om te zijn met wat is.

En weer klonk een roep, dit maal vanuit het bekken: ‘Hé jij daar, ongetemde vrouw! Kom hier, ontketen mij, bewoon mij en draag mijn pure vrouwenkracht uit in alles wat je doet!’ Het meisje leerde ontspannen in haar angst, ze leerde smelten en stromen. Ze maakte contact met haar vrouwelijke essentie, ze bevrijdde de wijze oervrouw in zich en ze leerde het leven voluit te leven.

En de roep blijft klinken. De roep om me verder te openen, moedig te zijn, het leven nog dieper toe te laten, om in afstemming te leven met het verlangen van mijn ziel. Om te smelten daar waar het gestold is, een JA te brengen op plekken waar een NEE voelbaar is en te leven naar wat voor mij de bedoeling is. Een intense reis, dit leven. Eentje die ik met hart en ziel beleef.

Bewust op Weg

Sinds 2004 heb ik honderden mensen -individuen, koppels en groepen- begeleid om de afdaling te maken uit hun hoofd in hun lijf en te leven vanuit de puntjes van hun tenen. Het is mijn missie om mensen die ik ontmoet op mijn pad uit te dagen het leven voluit te leven: hartstochtelijk, zacht, krachtig, liefdevol, ongeremd en puur.

Hoe doe ik dat?

  • Ik stem me af op wat jij nodig hebt om tot de kern te komen; regels en conventies schuif ik met groot plezier terzijde als het jouw proces dient.
  • Ik daag je uit om de grenzen van het comfortabele op te zoeken en nieuwe wegen te proberen.
  • Je bent welkom met alles wat je bezighoudt; niets, maar dan ook hélemaal niets is gek. 🙂
  • Ik ben zelf in mijn leven uitvoerig door de modder gegaan, dus ik kan meereizen in vrijwel elk gevoelsaspect dat je inbrengt.
  • Ik hou van intens en persoonlijk: ik raak jou en ik laat mij raken door jou. In de waarachtigheid en kwetsbaarheid van echt contact kunnen de mooiste dingen opbloeien.

Achtergrond

Na mijn studie bedrijfscommunicatie (WO) heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van psychologie, coaching, filosofie, NLP, hypnotherapie, regressietherapie, energetisch werk, yoga, massage, tantra, reading en healing. De laatste jaren vormen de plantmedicijnen mijn belangrijkste en meest grondige teacher.

Ik heb een aantal jaar gewerkt als communicatietrainer in het bedrijfsleven. Ook ben ik ruim 14 jaar verbonden geweest aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als trainer Sociale Vaardigheden en Persoonlijk Leiderschap.

Daarnaast heb ik 5 jaar lang wekelijkse yogalessen gegeven. Ook heb ik gedurende 11 jaar retraites in Andalusië begeleid voor Serendipity en later Mi Cuento Reizen.