Is het ‘Ja’ of ‘JAAA!!”?

Ik was altijd overal voor te porren. Hobby’s, banen, opleidingen, lovers, vriendschappen, sporten… Ik wilde het allemaal. Enorme levenshonger dreef mij. Onstuitbare nieuwsgierigheid. Plus de angst om wat te missen.

Aan kiezen deed ik niet. Combineren en proppen, dat was het motto. Op mijn hoogtepunt werkte ik overdag als communicatietrainer en in de avonduren als militair, speelde ik saxofoon en djembé, deed ik aan kickboksen en salsadansen, volgde ik een cursus filosofie en… en…

Om gek van te worden. Altijd druk, nooit tijd, en voortdurend het gevoel dat ik toch iets miste.

Dus besloot ik te saneren. Bij alles wat in mijn agenda stond vroeg ik mij af: is dit A) best leuk B) heel leuk of C) extreem leuk & De Bedoeling? Waarbij ik uiteraard voor C ging.

Pijnlijk om te moeten schrappen. Maar het creëerde ruimte. En de activiteiten en mensen waar ik me mee omringde sloten steeds beter aan bij wie ik ten diepste was.

Maar de valkuil bleef. Ik ben nu eenmaal een intens tiepje en een veelvraat. Een sloot is pas duidelijk herkend als sloot als ik erin heb liggen spartelen en met modder achter mijn oren weer boven kom. Alles wil ik besnuffelen, ervaren, onderzoeken. Tot op het bot en daar voorbij.

Dus elke herfst en winter onderzoek ik opnieuw of het nog klopt. Wat ik mag loslaten. Omdat ik me in het voorjaar en de zomer weer in allerlei avonturen heb gestort die niet overduidelijk tot de C-categorie behoren.

Het fijnslijpen wordt steeds nauwkeuriger. Mezelf helder uitlijnen en loepzuiver voelen wat werkelijk de bedoeling is en wat niet, waar mijn naam op staat en waarop niet (meer)… Wat een prachtige en soms lastige uitdaging.

Dit jaar liet ik al van alles los. Een liefde, een vriendschap, cliënten, een werkklus. Secuur voelend, proevend… wat wel en wat niet?

En zo rondde ik gister mijn laatste spirituele reis af voor andermans organisatie. Omdat mijn naam er niet meer op stond.

Iets anders vruchtbaars was al geboren: reizen vol mysterie en sensualiteit met vrouwen die DIEP willen gaan. Waardoor ik zelf ook uitgedaagd word om helemaal in mijn magisch potentieel te stappen. En dát is ontzettend De Bedoeling. De JAAA!! spat ervan af. ✨☺️

*****

Wil je jouw JAAA!! (en Nee) onderzoeken? Je bent welkom!