Ceremonies met de moederplant

‘It is time now, it is time now that we thrive. It is time we lead ourselves into the well.’

Soms voel je dat het tijd is… Tijd om aan te kijken, op te schonen en te helen. Om je te herinneren wie je ten diepste bent en wat je hier te doen hebt.

Oude wijsheid uit de jungle
De Moederplant, het heilige plantmedicijn uit de jungle, wordt al eeuwen gebruikt voor heling en transformatie. Wie La Madre al eens heeft ontmoet weet hoe oneindig krachtig ze is, intelligent, multidimensionaal, liefdevol en onverbiddelijk. Je krijgt soms wat je vraagt en altijd wat je aankunt. Bereid je voor op een onvergetelijke reis, heling voor je hart en voedsel voor je ziel.

In sommige van onze retraites combineren we dit plantmedicijn met de Grootvader, de heilige cactus uit Zuid-Amerika. Lees hier meer over de werking van plantmedicijnen.

Stevige, liefdevolle bedding
We zetten een licht, liefdevol en stevig veld neer, waarin we je uitnodigen om diep te duiken, aan te kijken wat gezien wil worden en je helende werk te doen, voor jezelf en voor het collectief.

Dagceremonies in Nederland
Voor wie kort en krachtig wil duiken bieden we ceremonies van één dag aan. We starten de dag met een kennismaking, meditatie, deelronde en dans. We reizen op zaterdag in de (na)middag en avond. Aan het eind van de avond is er iets lichts te eten voor wie wil. De volgende ochtend starten we met rustige, integrerende yoga. Na het ontbijt en een deelronde sluiten we af.

Meerdaagse retraites in Noord-Frankrijk
In een meerdaagse retraite kun je processen diepgaand aangaan en transformatie stevig verankeren. We reizen 2 dagen achter elkaar. Tussendoor is er volop vrije tijd, afgewisseld met yoga, dans en meditatie. Alle ruimte dus om je ervaringen rustig te integreren, terwijl je geniet van de ruime tuin met sauna en hottub en de mooie wandelingen in de omgeving… Kortom, een magische mini-vakantie.

Voor wie?
We werken graag met reizigers die al wat ervaring hebben met bewustzijnswerk en die zichzelf kunnen dragen. De groepen bestaan uit maximaal 8 mensen, dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

De Moederplant kent een aantal contra-indicaties, waaronder hartklachten, hoge bloeddruk, epilepsie, aanleg voor psychose, anti-depressiva. Als je twijfelt over deelname, bel ons om te overleggen.

Begeleiders
De ceremonies worden begeleid door Margit en Hans-Peter.

Margit is tantrisch coach en priesteres. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. De planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en Ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten. ‘Mijn droom is dat we met elkaar deze planeet tot een lichtere plek maken. Heel graag draag ik daar met dit met werk een steentje aan bij.’

Hans-Peter begeleidt de diepe processen die mensen aangaan in de ontmoetingen met plantmedicijnen. Hij heeft veel gereisd met verschillende psychedelica. In Peru heeft hij bij de Shipibo de Moederplant diep mogen ontmoeten. Sindsdien doet hij veel ceremonieel werk. Hij vormt het anker in deze aardse dimensie, zodat je veilig andere dimensies kunt verkennen. Zijn vertrouwen in de wijsheid van de plantmedicijnen en het universele motief, de liefde, zorgt voor aarding in je reis.

Wat anderen zeggen…

Joëlle (november 2023)
”De retraite die ik heb mogen doen in Frankrijk bij HP en Margit was geweldig! Tot in de puntjes verzorgd, met recht een ‘5-sterren moederplant plek’ 🙂 Ik heb mij zo gezien en gedragen gevoeld, kon in alle veiligheid mijn diepste pijn, schaamte en angst aankijken. Mijzelf weer een stuk verder kunnen bevrijden en een ongemakkelijke waarheid durven tonen, mijn dank is heel groot voor de fantastische bedding van dit top team!!”

Xavier (november 2023)
”Wat kan het toch fijn zijn als je een aantal dagen samen met hele lieve mensen om je heen mag zijn. Met 2 hele mooie personen als Margit en HP erbij die een onuitputtelijke bron van liefde zijn. Die je een **** moederplant ervaring bezorgen in fijne en veilige setting. Dankjewel uit het diepst van mijn hart.”

José (november 2023)
”Mijn weekendretraite in Noord Frankrijk was in één woord: Fantastisch. Het huis de omgeving de mooie tuin met sauna, hottub, en trampoline maar vooral de mensen die daar het weekend waren het klopte allemaal. De bedding voelde veilig, liefdevol, warm en ontspannen. Margit en HP hebben ons echt vertroeteld en ook verwend met lekker eten. De reis met de moederplant was mooi, heftig en bijzonder. Bijzonder voor mij omdat ik een oude pijn tegen kwam waarvan ikzelf dacht deze verwerkt te hebben. De moederplant liet mij zien dat er nog een deel verankerd zat in het fysieke lichaam. Door de veilige bedding kon ik echt alles loslaten en met een licht gevoel weer naar huis! Met hartelijke dank aan de moederplant, Margit, HP en mijn medereizigers, het was een fantastisch weekend!”

Praktisch

Data & plaats
16 maart 2024 – Dagceremonie – regio Eindhoven
4 t/m 7 april 2024 – Meerdaagse retraite – Noord-Frankrijk
27 april 2024 – Dagceremonie – regio Zaltbommel
23 t/m 26 mei 2024 – Meerdaagse retraite met de Moederplant & de Grootvader – Noord-Frankrijk

Tijden
De dagceremonies starten op zaterdag om 13.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur). Op zondag rond 12.00 uur ronden we af.
Bij de meerdaagse ceremonies in Frankrijk is de ontvangst op donderdag vanaf 16.00 uur. We ronden op zondag rond 12.00 uur af.

Locatie in Nederland
De dagceremonies in december t/m maart vinden plaats op een bijzondere plek in de buurt van Eindhoven. Hier hebben we de beschikking over een yurt (met vuur dus ;-)) en een mooi en vrij buitengebied. Je overnacht in de yurt, in je camper of tegen een kleine meerprijs in een (gedeelde) tiny house op het terrein. In april verblijven we op een boerderij in de regio Zaltbommel. Vanuit de boerderij kun je heerlijk wandelen langs de uiterwaarden.

Locatie in Frankrijk
Voor de meerdaagse retraites hebben we een prachtige, sfeervolle locatie in Noord-Frankrijk, op 4 uur rijden van Amsterdam. Deze voormalige boerderij heeft een fijne ceremonieruimte met een haard, een eetkeuken, 2 driepersoonskamers en 1 tweepersoonskamer met comfortabele bedden en gedeeld sanitair. Er is een grote tuin met weids uitzicht én een sauna, hottub en trampoline. Vanaf de locatie kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.
Je overnacht in de ceremonieruimte of in één van de slaapkamers. Daarnaast is het ook mogelijk om je camper of tent in de tuin neer te zetten.

Investering
Je investering voor een dagceremonie is €250,-. Dit is inclusief 1 ceremonie, een lichte maaltijd na afloop, overnachting, ochtendyoga en ontbijt.

De kosten voor de meerdaagse retraite in Frankrijk bedragen €565,-. Dit is inclusief 2 ceremonies, programma met yoga, dans en meditatie, alle maaltijden en gebruik van sauna en hottub. Voor wie wil is het mogelijk je verblijf te verlengen tot maandagochtend en zo nog even rustig na te bubbelen. Hiervoor geldt een meerprijs van €35,- p.p. Wij koken dan voor je. Wel vragen we je dan om een handje te helpen bij het opruimen van de locatie.

Groepsgrootte
Minimaal 4 en maximaal 8 reizigers.

Combi van Truffels & Moederplant: een diepe duik
Wil je diep duiken, dan kun je ook in 1 weekend met beide teachers reizen: op vrijdag met truffels en op zaterdag met de Moederplant. Diepte en magie gegarandeerd! Mogelijk in februari, maart en april. Investering is dan 400,- ipv 425,-.

Voorbereiding
De Moederplant vraagt om een gedegen voorbereiding, zowel geestelijk, energetisch als fysiek. Een maand voor aanvang van de ceremonie ontvang je een mail met een uitgebreide vragenlijst over je lichamelijke en geestelijke gezondheid en een mail met praktische informatie over dieet, voorbereiding etc.

Aanmelden
Voel je het kriebelen? Roept ze je..? Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl