Ceremonies met de moederplant

‘It is time now, it is time now that we thrive. It is time we lead ourselves into the well.’

Soms voel je dat het tijd is… Tijd om aan te kijken, op te schonen en te helen. Om je te herinneren wie je ten diepste bent en wat je hier te doen hebt.

Oude wijsheid uit de jungle
De Moederplant, het heilige plantmedicijn uit de jungle, wordt al eeuwen gebruikt voor heling en transformatie. Wie La Madre al eens heeft ontmoet weet hoe oneindig krachtig ze is, intelligent, multidimensionaal, liefdevol en onverbiddelijk. Je krijgt soms wat je vraagt en altijd wat je aankunt. Bereid je voor op een onvergetelijke reis, heling voor je hart en voedsel voor je ziel.

In sommige van onze retraites combineren we dit plantmedicijn met de Grootvader, de heilige cactus uit Zuid-Amerika. Lees hier meer over de werking van plantmedicijnen.

Dagceremonie in Nederland (Zaltbommel)
Zaterdag 13.00 – Zondag 12.00 uur
Voor wie kort en krachtig wil duiken bieden we ceremonies van één dag aan. We starten de dag met een kennismaking, meditatie, deelronde en dans. We reizen op zaterdag in de (na)middag en avond. Aan het eind van de avond is er iets lichts te eten voor wie wil. De volgende ochtend starten we met rustige, integrerende yoga. Na het ontbijt en een deelronde sluiten we af.

Moederplant & Grootvader Retraite (Overijssel)
Vrijdag 13.00 uur – Zondag 13.00 uur
De driedaagse retraite bevat 2 ceremonies: 2 Ayahuasca-ceremonies of een Ayahuasca- en een Huachuma-ceremonie (zie agenda). 2 Ceremonies met de Moederplant geven een diepe en intens transformerende ervaring; perfect voor nieuwkomers en voor mensen die tot de bodem willen gaan. In de retraite met de Moederplant en de Grootvader zorgt de Moederplant voor een diepe duik in je binnenwereld terwijl de Grootvader je helpt om de ervaring te integreren en in een nieuw en liefdevol perspectief te plaatsen.

Op vrijdag starten we met kennismaking, meditatie, deelronde en dans. We  reizen tot rond middernacht met de Moederplant. De volgende ochtend starten we met rustige yoga en een licht ontbijt. Begin van de middag start onze reis met de Moederplant of Grootvader. Deze zal duren tot rond middernacht. Op zondag maken we na het ontbijt een stiltewandeling. Na een deelronde sluiten we af.

Magische Mini-vakantie Frankrijk (Moederplant & Grootvader Retraite)
Donderdag 19.00 uur – Zondag 13.00 uur (of tot maandag, als je wilt)
Diep duiken en tegelijkertijd genieten van een vakantiegevoel op een prachtige plek? In Noord-Frankrijk verblijven we in een sfeervolle boerderij, met een ruime tuin met sauna, hottub en trampoline. Tussen de ceremonies door is er ruimte om je ervaringen rustig te integreren, luierend in de tuin of tijdens een mooie wandeling in de omgeving.

De Magische Mini-vakantie bevat 2 ceremonies: 2 Ayahuasca-ceremonies of een Ayahuasca- en een Huachuma-ceremonie (zie agenda). 2 Ceremonies met de Moederplant geven een diepe en intens transformerende ervaring; perfect voor nieuwkomers en voor mensen die tot de bodem willen gaan. In de retraite met de Moederplant en de Grootvader zorgt de Moederplant voor een diepe duik in je binnenwereld terwijl de Grootvader je helpt om de ervaring te integreren en in een nieuw en liefdevol perspectief te plaatsen.

Op donderdag ontmoeten we elkaar bij de haard met een lekkere maaltijd. Vrijdag starten we met rustige yoga. Begin van de middag begint onze reis met de Moederplant. We reizen tot rond middernacht. De volgende ochtend brengen we onze energie in beweging met een dynamische meditatie. Begin van de middag maken we ons klaar voor onze ontmoeting met de Moederplant of Grootvader. Deze zal duren tot rond middernacht. Op zondag starten we met een stiltewandeling. Na het ontbijt en een deelronde ronden we af. Tenzij je nog een nachtje langer wilt blijven; je bent van harte welkom om nog een dagje te chillen, uit te rusten en zo je vakantie te verlengen.

Voor wie?
Reizen met deze plantmedicijnen past bij je als je verlangt naar heling, bezieling, verbinding en thuiskomen, als je klaar bent voor een diepe duik in het grote (on)Bekende en als je niet bang bent om in de spiegel te kijken.

We werken graag met stevige reizigers die ervaring hebben met bewustzijnswerk; mensen die zichzelf kunnen dragen. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen, dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Wanneer niet?
Contra-indicaties zijn: hartklachten, hoge bloeddruk, epilepsie, zwangerschap, psychische aandoeningen, zware pijnstillers, slaapmedicatie, medicatie die op de serotonine-huishouding werkt, medicatie die anti-histamine bevat, drugs en alcohol.

Als je twijfelt over deelname, bel gerust om te overleggen.

Grootvader & Magic Truffels
Voor mensen die het magische liefdesveld van de cactus willen ontdekken: we bieden ook ceremonies aan met de Grootvader. Wil je rustig starten, dan ben je welkom voor een ceremonie met Magic Truffels.

Stevige, liefdevolle bedding
De ceremonies worden begeleid door Margit en Hans-Peter. We zetten een licht, liefdevol en stevig veld neer, waarin we je uitnodigen om diep te duiken, aan te kijken wat gezien wil worden en je helende werk te doen, voor jezelf en voor het collectief.

Margit is tantrisch coach en priesteres. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. De planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en Ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten. ‘Mijn droom is dat we met elkaar deze planeet tot een lichtere plek maken. Heel graag draag ik daar met dit met werk een steentje aan bij.’

Hans-Peter begeleidt de diepe processen die mensen aangaan in de ontmoetingen met plantmedicijnen. Hij heeft veel gereisd met verschillende psychedelica. In Peru heeft hij bij de Shipibo de Moederplant diep mogen ontmoeten. Sindsdien doet hij veel ceremonieel werk. Hij vormt het anker in deze aardse dimensie, zodat je veilig andere dimensies kunt verkennen. Zijn vertrouwen in de wijsheid van de plantmedicijnen en het universele motief, de liefde, zorgt voor aarding in je reis.

Praktisch

Data & plaats
13 juli 2024: Dagceremonie Moederplant – Zaltbommel
23 t/m 25 augustus 2024: Retraite met de Moederplant en de Grootvader (2 ceremonies) – Overijssel VOL – Reservelijst
28 september 2024: Dagceremonie Moederplant – Zaltbommel
12 t/m 15 oktober 2024: Magische Mini-vakantie Noord-Frankrijk (2 Moederplant-ceremonies)
21 december 2024: Dagceremonie Moederplant *Sacrale editie*- locatie volgt nog
27 t/m 29 december 2024: Retraite met de Moederplant (2 ceremonies) – Overijssel
6 t/m 9 februari 2025: Magische Mini-vakantie Noord-Frankrijk (2 Moederplant-ceremonies)
18 t/m 25 mei 2025: Magische Mini-vakantie Noord-Frankrijk (Moederplant & Grootvader)

Locatie in Zaltbommel
De dagceremonies vinden plaats in een boerderij in de regio Zaltbommel. Vanuit de boerderij kun je heerlijk wandelen langs de uiterwaarden. Je overnacht in de ceremonieruimte of in een gedeelde slaapruimte met bedstedes. De boederij beschikt over gedeeld sanitair, een ruime keuken en een tuin.

Locatie in Overijssel
Tussen Deventer en Zwolle, verscholen achter het groen, ligt een klein paradijsje. We hebben beschikking over een prachtige, luxe houten yurt met houtkachel en weids uitzicht over de velden. De royale tuin is een walhalla voor ontdekkers: zwemvijver, buiten-douche, mini-duinen, met druiventakken overdekte loungebank, fruitpluktuin, vuurplek, etc.  De tweepersoons slaapkamers hebben comfortabele bedden en beschikken elk over eigen sanitair.

Locatie in Noord-Frankrijk
De Magische Mini-vakantie vindt plaats op een sfeervolle locatie in Noord-Frankrijk, in de Franse Ardennen, op 4 uur rijden van Amsterdam. Deze voormalige boerderij heeft een fijne ceremonieruimte met een haard, een eetkeuken, 2 driepersoonskamers en 1 tweepersoonskamer met comfortabele bedden en gedeeld sanitair. Er is een grote tuin met weids uitzicht én een sauna, hottub en trampoline. Vanaf de locatie kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.
Je overnacht in de ceremonieruimte of in één van de slaapkamers. Daarnaast is het ook mogelijk om je camper of tent in de tuin neer te zetten.

*Sacrale editie*
Op de kortste dag organiseren we een dagceremonie met fingerlicking mooie sacrale muziek uit alle windrichtingen en traditities. Vorig jaar was het bijna niet te doen, zo mooi. We zijn van plan om dat dit jaar te evenaren. 😉

Investering
*Dagceremonie: €295,-). Dit is inclusief 1 ceremonie, een lichte maaltijd na afloop, overnachting, ochtendyoga en ontbijt.
*Retraite NL met 2 ceremonies: € 525,-. Dit is inclusief 2 ceremonies, programma met yoga, dans en meditatie en alle maaltijden.
*Magische Mini-vakantie Noord-Frankrijk: €595,-. Dit is inclusief 2 ceremonies, programma met yoga, dans en meditatie, alle maaltijden en gebruik van sauna en hottub. Voor wie wil is het mogelijk je verblijf te verlengen tot maandagochtend en zo nog even rustig na te bubbelen. Wij koken dan voor je. Wel vragen we je dan om een handje te helpen bij het opruimen van de locatie.

Karmapot
Wil je graag deelnemen aan een van onze retraites, is het innerlijk werk met de planten belangrijk voor je, maar is het financieel lastig? Neem contact op. Wellicht kunnen we je tegemoetkomen via de Karmapot, een pot waarin deelnemers doneren wat ze extra kunnen missen.

Groepsgrootte
Maximaal 10 stevige reizigers. Bij groepen groter dan 8 worden we geassisteerd door een magische engel.  (Frankrijk: max. 8 reizigers).

Combi van Truffels & Moederplant: een diepe duik
Wil je diep duiken, dan kun je ook in 1 weekend met deze beide teachers reizen: op vrijdag met truffels en op zaterdag met de Moederplant. Diepte en magie gegarandeerd! Mogelijk in juli en december. Investering is dan 450,- ipv 490,-.

Voorbereiding
De Moederplant vraagt om een gedegen voorbereiding, zowel geestelijk, energetisch als fysiek. Een maand voor aanvang van de ceremonie ontvang je een mail met een uitgebreide vragenlijst over je lichamelijke en geestelijke gezondheid en een mail met praktische informatie over dieet, voorbereiding etc.

Aanmelden
Voel je het kriebelen? Roept ze je..? Bel, app of mail 06-48511796 * info@bewustopweg.nl

Wat anderen zeggen …