Ceremonies met de Grootvader

Zin in verwondering, betovering en héél veel liefde?

Ga mee op een sprookjesachtig avontuur. Een avontuur dat je uitnodigt om diep te voelen, waarachtig te kijken en te mijmeren. Over je essentie, over de verbinding met jouw (goddelijke) natuur en over hoe alles ten diepste liefde is.

Laten we op ontdekkingstocht gaan. Let’s go down the rabbit hole…

Grootvader nodigt uit
Huachuma (San Pedro) is een cactus die al duizenden jaren gebruikt wordt door indianen in het Andesgebied voor heling en waarzeggerij. De cactus wordt beschouwd als een heilige plant; men zegt dat deze plant helende en bovennatuurlijke krachten bezit.

Huachuma wordt ook wel liefkozend de Grootvader genoemd; reizen met deze plant is alsof je een vriendelijke grootvader ontmoet die je uitnodigt om met verwondering te kijken naar jezelf en de wereld om je heen.

Euforie en verbinding
Een ontmoeting met de Grootvader is een zachte én intense ervaring die 10 tot 12 uur kan duren. Tijdens je reis ga je door verschillende fasen heen. Wat je onder meer kunt ervaren:
∞ Dromerige en sprookjesachtige sfeer
∞ Gevoelens van euforie, harmonie en balans
∞ Aarding en contact met je lijf
∞ Sterke verbinding met de natuur; je voelt je één met alles wat leeft
∞ Liefdevolle confrontatie
∞ Spirituele ervaring; je ziet dingen in een goddelijk licht
∞ Heling op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau

Mijmeren in de natuur
We starten de ceremonie in onze sfeervolle ceremonieruimte met prachtig uitzicht. Na verloop van tijd kan het fijn zijn om naar buiten te gaan en je verbinding met de natuur te vieren, liggend in het gras, starend naar de wolken of mijmerend bij een vuurtje. Volg je eigen flow en ontdek wat de Grootvader jou te vertellen heeft. Wij zijn er voor je als ons nodig hebt.

Lees hier meer over de plantmedicijnen waar wij mee werken.

Grootvader Tweedaagse (Drenthe)
Zaterdag 10.30 uur – Zondag 16.00 uur
Op zaterdag starten we met kennismaking, meditatie, deelronde en dans. Begin van de middag maken we ons klaar voor onze ontmoeting met de Grootvader. Deze zal duren tot rond middernacht. De volgende ochtend starten we met rustige yoga. Na het ontbijt gaan we de natuur in voor een stiltewandeling met ritueel. Deze helpen je om de ervaring van de dag ervoor te integreren. Na een deelronde sluiten we op zondag eind van de middag af.

Moederplant & Grootvader Retraite (Overijssel)
Vrijdag 13.00 uur – Zondag 13.00 uur
De driedaagse retraite bevat 2 ceremonies: een Ayahuasca- en een Huachuma-ceremonie. Met de Moederplant neem je een diepe duik in je binnenwereld; de Grootvader helpt je om de ervaring te integreren en in een nieuw en liefdevol perspectief te plaatsen.

Op vrijdag starten we met kennismaking, meditatie, deelronde en dans. We  reizen tot rond middernacht met de Moederplant. De volgende ochtend starten we met rustige yoga en een licht ontbijt. Begin van de middag start onze reis met de Grootvader. Deze zal duren tot rond middernacht. Op zondag maken we na het ontbijt een stiltewandeling. Na een deelronde sluiten we af.

Magische Mini-vakantie Frankrijk (Moederplant & Grootvader Retraite)
Donderdag 19.00 uur – Zondag 13.00 uur (of tot maandag, als je wilt)
Diep duiken en tegelijkertijd genieten van een vakantiegevoel op een prachtige plek? In Noord-Frankrijk verblijven we in een sfeervolle boerderij, met een ruime tuin met sauna, hottub en trampoline. Tussen de ceremonies door is er ruimte om je ervaringen rustig te integreren, luierend in de tuin of tijdens een mooie wandeling in de omgeving.

De Magische Mini-vakantie bevat 2 ceremonies: een Ayahuasca- en een Huachuma-ceremonie. Met de Moederplant neem je een diepe duik in je binnenwereld; de Grootvader helpt je om de ervaring te integreren en in een nieuw en liefdevol perspectief te plaatsen.

Op donderdag ontmoeten we elkaar bij de haard met een lekkere maaltijd. Vrijdag starten we met rustige yoga. Begin van de middag begint onze reis met de Moederplant. We reizen tot rond middernacht. De volgende ochtend brengen we onze energie in beweging met een dynamische meditatie. Begin van de middag maken we ons klaar voor onze ontmoeting met de Grootvader. Deze zal duren tot rond middernacht. Op zondag starten we met een stiltewandeling. Na het ontbijt en een deelronde ronden we af. Tenzij je nog een nachtje langer wilt blijven; je bent van harte welkom om nog een dagje te chillen, uit te rusten en zo je vakantie te verlengen.

Voor wie?
Reizen met deze plantmedicijnen past bij je als je verlangt naar heling, bezieling, verbinding en thuiskomen, als je klaar bent voor een diepe duik in het grote (on)Bekende en als je niet bang bent om in de spiegel te kijken.

We werken graag met stevige reizigers; mensen die zichzelf kunnen dragen. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen.

Wanneer niet?
Contra-indicaties zijn: ernstige hartklachten, hoge bloeddruk, epilepsie, zwangerschap, psychische aandoeningen, zware pijnstillers, slaapmedicatie, medicatie die op de serotonine-huishouding werkt, medicatie die anti-histamine bevat, drugs en alcohol.

Als je twijfelt over deelname, bel gerust om te overleggen.

Moederplant en Magic Truffels
Voor mensen die diep willen duiken bieden we ook ceremonies aan met de Moederplant. En wie rustig wil beginnen kan bij ons terecht voor een ceremonie met Magic Truffels.

Stevige, liefdevolle bedding
De ceremonies worden begeleid door Margit en Hans-Peter. We zetten een licht, liefdevol en stevig veld neer, waarin we je uitnodigen om diep te duiken, aan te kijken wat gezien wil worden en je helende werk te doen, zowel voor jezelf als voor het collectief.

Margit is tantrisch coach en priesteres. Jaren geleden kwam ze voor het eerst in contact met plantmedicijnen. De planten gaven haar een flinke schop onder haar kont en lieten precies zien welke diepe delen nog om heling vroegen. Inmiddels, talloze reizen met truffels, paddenstoelen en Ayahuasca rijker, helpen de planten haar in haar magische werk, waarbij zij zichzelf inzet als een kanaal voor bewustzijn en oud weten. ‘Mijn droom is dat we met elkaar deze planeet tot een lichtere plek maken. Heel graag draag ik daar met dit met werk een steentje aan bij.’

Hans-Peter begeleidt de diepe processen die mensen aangaan in de ontmoetingen met plantmedicijnen. Hij heeft veel gereisd met verschillende psychedelica. In Peru heeft hij bij de Shipibo de Moederplant diep mogen ontmoeten. Sindsdien doet hij veel ceremonieel werk. Hij vormt het anker in deze aardse dimensie, zodat je veilig andere dimensies kunt verkennen. Zijn vertrouwen in de wijsheid van de plantmedicijnen en het universele motief, de liefde, zorgt voor aarding in je reis.

Praktisch

Data & plaats
23 t/m 26 mei 2024 Magische Mini-vakantie Frankrijk (Moederplant & Grootvader-retraite) VOL
29 t/m 30 juni 2024 Grootvader Tweedaagse (Drenthe)
23 augustus t/m 25 augustus 2024 Moederplant & Grootvader Retraite (Overijssel)
7 t/m 8 december 2024 Grootvader Tweedaagse (Drenthe)

Locatie in Drenthe
De tweedaagse retraites vinden plaats in een prachtige gerestaureerde boerderij in Drenthe nabij het Dwingelder veld. De ceremonieruimte biedt uitzicht over de ruime tuin. Hier kunnen we tijdens de ceremonie lekker buiten spelen, fikkie stoken en sterren kijken. Ook is er een gezellige ruime keuken met houtkachel. Er zijn gedeelde slaapruimtes met comfortabele bedden.

Locatie in Overijssel
Tussen Deventer en Zwolle, verscholen achter het groen, ligt een klein paradijsje. We hebben beschikking over een prachtige, luxe houten yurt met houtkachel en weids uitzicht over de velden. De royale tuin is een walhalla voor ontdekkers: zwemvijver, buiten-douche, mini-duinen, met druiventakken overdekte loungebank, fruitpluktuin, vuurplek, etc.  De tweepersoons slaapkamers hebben comfortabele bedden en beschikken elk over eigen sanitair.

Locatie in Noord-Frankrijk
De buitenlandse retraites vinden plaats in een prachtige, sfeervolle boerderij in Noord-Frankrijk, in de Franse Ardennen, op 4 uur rijden van Amsterdam. De boerderij heeft een fijne woonkamer/ceremonieruimte met haard, een eetkeuken, 2 driepersoonskamers en 1 tweepersoonskamer met comfortabele bedden en gedeeld sanitair. Er is een grote tuin met weids uitzicht en een sauna, hottub en trampoline. Vanaf de locatie kun je mooie wandelingen maken in de omgeving.

Investering
Grootvader tweedaagse: €350,-. Dit is inclusief 1 ceremonie met de Grootvader, rapé & sananga, een lichte maaltijd na afloop van de ceremonie, overnachting, yoga, ontbijt, stiltewandeling en ritueel.
Kom je van ver en wil je in alle rust starten? Het is mogelijk om de avond van tevoren al te komen,  tussen 20.00 en 21.30 uur. Meerprijs: 35,- voor overnachting + ontbijt.

Moederplant & Grootvader retraite: €495,-. Dit is inclusief 2 ceremonies: 1 ceremonie met de Grootvader, rapé & sananga en 1 ceremonie met de Moederplant, rapé & sananga, lichte maaltijden na afloop van de ceremonies, 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, yoga, dans en stiltewandeling.

Magische Mini-vakantie Frankrijk: €565,-. Dit is inclusief 2 ceremonies: 1 ceremonie met de Grootvader, rapé & sananga en 1 ceremonie met de Moederplant, rapé & sananga, 3 overnachtingen, alle maaltijden, programma met yoga, dans, dynamische meditatie en stiltewandeling en gebruik van sauna en hottub.
Voor wie wil is het mogelijk je vakantieverblijf te verlengen tot maandagochtend. Hiervoor geldt een meerprijs van €25,- p.p. Wij koken voor je. Wel vragen we je dan om een handje te helpen bij het opruimen van de locatie.

Karmapot
Wil je graag deelnemen aan een van onze retraites, is het innerlijk werk met de planten belangrijk voor je, maar is het financieel lastig? Neem contact op. Wellicht kunnen we je tegemoetkomen via de Karmapot, een pot waarin deelnemers doneren wat ze extra kunnen missen.

Groepsgrootte
Maximaal 10 stevige reizigers. Bij groepen groter dan 8 worden we geassisteerd door een magische engel.  (Frankrijk: max. 8 reizigers).

Voorbereiding
Plantmedicijnen vragen om een gedegen voorbereiding. Een maand voor aanvang van de retraite ontvang je een mail met een uitgebreide vragenlijst over je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Pas na beoordeling van deze vragenlijst is je deelname definitief. Het kan zijn dat we een video-call met je plannen om nader kennis te maken.

Ook krijg je van ons een mail met praktische informatie, dieet, voorbereiding, wat mee te nemen, etc.

Aanmelden
Voel je het kriebelen? Hoor je de roep? Mail margit@bewustopweg.nl of bel naar 06 485 117 96.

Wat anderen zeggen …