De priesteres en de koning

We zijn op weg naar de voet van de Glastonbury Tor. Ik loop voorop, mijmerend over het ritueel dat ik zo ga begeleiden om contact te maken met het mythische Avalon. Ik verbind mij met de energie van de priesteres.

We slaan een paadje in. Werklui zijn bezig een huis leeg te halen. Ik loop langs een bestelbusje en aanhangwagen. Dan kijk ik op. Ik kijk recht in de ogen van een prachtige donkere man. Hij heeft de statige houding van een koning. Op hetzelfde moment valt hij achterover, op het meubilair dat hij bezig was in te laden.

Terwijl hij op zijn rug ligt kijkt hij mij onafgebroken aan. ‘I’m stunned by your beauty’, zegt hij met een welluidende stem. Hij klinkt als een poëet. ‘I’m swept off my feet.’
Zwijgend reik ik hem de hand. Hij heeft hem niet nodig, maar neemt hem toch aan. Als hij weer staat, voel ik de neiging om hem te zegenen. Ik houd mijzelf in. In plaats daarvan hoor ik mijzelf zeggen: ‘Have a blessed day’.

We vervolgen onze tocht. Ik ben er stil van, diep geraakt door deze wonderlijke ontmoeting. De energie wolkt nog om mij heen. Het leek of de tijd stil stond. Alsof er iets door ons heen kwam dat van ver en oud is. Wat was dit?

Was dit gewoon een (on)gelukkige toevalligheid? Of iets groters? Maakte het mannelijke ruim baan voor het vrouwelijke? Knielde de koning voor de priesteres? Of sla ik nou door? Het voelde in elk geval behoorlijk magisch.

‘s Avonds als we buiten in het gras dansen vraag ik hem in gedachten ten dans. Samen bewegen we langzaam op de klanken van de muziek, me and my ebony king. Magic!

***

Ga je mee op een magische reis naar het mythische Avalon? De reis Priesteres in Avalon vindt plaats in september 2024 en september 2025.