I am light

De ruimte was klaar voor de ceremonie: matrasjes, kaarsjes, altaar en Labello (mijn houvast tijdens intense plantreizen😉). En ik was er klaar voor. Mijn intentie was duidelijk: deze reis zou gaan over het licht. Ik wilde het licht in mij verwelkomen en verankeren.

Nadat ik de planten had ontvangen maakte ik me op voor een hemelse reis naar het licht. Toen de planten begonnen te werken werden de beelden tot mijn schrik almaar donkerder. Ik daalde af in een duistere omgeving.

Ik moest denken aan een documentaire die ik pas had gezien over het leven in de diepste oceanen, daar waar geen zonlicht komt en waar alleen een onbemande duikmobiel in af kan dalen. Camera’s hebben er de wonderbaarlijkste en vreemde wezens geregistreerd.

Boven mij zag ik nog licht, maar dat werd almaar zwakker. ‘Help me!’, riep ik woordenloos. ‘Licht, kom terug!’ Maar het werd alleen maar donkerder en grimmiger. Angstig keek ik toe hoe kwaadaardig ogende schepsels de aanval openden op mijn duikmobiel. ‘Waar is het licht?’, riep ik in stilte.

Ineens hoorde ik in mijzelf een stem: ‘Ik ben licht. Het licht is in mij.’ Ik was er stil van. Langzaam liet ik de boodschap tot mij doordringen. ‘Ik ben licht’, fluisterde ik zachtjes. ‘I am light’.

Direct veranderde het landschap. Er drong licht door in de duisternis. De bedreigende wezens verdwenen net zo snel als ze gekomen waren. Mijn mobiel bewoog langzaam omhoog, terug nar de ‘normale’wereld. De rest van mijn reis dobberde ik in zachte bliss, met licht in mijn ogen en in mijn hart.

De essentie van deze reis is nog elke dag bij me. Wat vraagt het toch een bereidheid en moed om steeds weer af te dalen in onze donkerte om daar licht te brengen. Niet spiritueel bypassend vanuit het hart omhoog, maar húp!, die kelder in, kaarsjes aansteken in alle uithoeken, net zolang tot er geen hoek meer is die niet al eens is bezocht.

Zo diep als we durven afdalen, zo hoog kunnen we reiken, tot aan de sterren en daar voorbij.

I am light. You are light. We are light. Opdat wij nooit vergeten.

***
Nieuwsgierig naar jouw diepte? Je bent welkom bij een van onze groepsceremonies. Duik je liever individueel? Je kunt ook kiezen voor een solo-ontmoeting of ceremonie.