Als de godin op je kop schijt

Als de godin op je kop schijt
(Of: al het goede komt van boven)

We maken ons klaar voor een ritueel waarbij we de zegen van de godin doorgeven aan de sister naast ons in de kring. Het belooft een diep gebeuren te worden. Ik ben als als 1e aan de beurt.

Net als Marloes en ik dicht naar elkaar toe schuiven en zij wil beginnen mij te eren voel ik een natte kledder op mijn hoofd. Een dikke zeemeeuw vliegt schaterlachend weg.

Terwijl er een straaltje vocht langs mijn voorhoofd naar beneden loopt probeer ik dankbaar te zijn voor deze dubieuze bijdrage van hogerhand.

Dank je wel, meeuw. Wat een perfecte timing. Het plaatst een en ander weer in een heerlijk aards perspectief. 🙃

Later hoor ik verschillende spirituele duidingen over de kwak op mijn hoofd. Ik vind het vooral hilarisch en ranzig. Maar ik ben soms ook een beetje ordinair.

Misschien is het allemaal wel waar. Alleen de godin kan het weten. En de zeemeeuw misschien. Het blijft een mysterie. En daar hou ik dan wel weer van.

***

Samen op avontuur langs mysterie, dwaasheid en schatten uit de natuur? Je bent welkom voor een ontmoeting, uiteraard met onze voeten in het gras, hoog in een boom of pootjebadend in een sloot.