Uit de krabbenmand

Even een momentje van Gggrrrr!!! Geconfronteerd met weer een nieuwe bladzijde in het veel te dikke boek ‘Hoe temmen we die vrouw?’ voel ik een dikke middelvinger opkomen.

Allereerst naar mijzelf, naar al die irritante restjes aangepast gedrag. Ja hoor, ik hou me wel in, ik pas me wel aan, ik doe wel weer een poging om mezelf in dat veel te krappe keurslijf te proppen.

En vervolgens naar al die vette triggers buiten me: mijn opvoeding, mijn geliefden, de instanties, de regelgeving gebaseerd op angst en controle en die f*cking sociale conventies.

Te wild, te ongetemd, te luidruchtig, te onconventioneel, te vrij, te veel.

Bleeegh.

Ik zet maar weer eens een woest muziekje op, schud mijn onkambare haren los en vier mijn vrije natuur. En besef dat het om iets veel groters gaat dan dat piepkleine leventje van mij.

Eeuwen van patriarchale en kerkelijke onderdrukking, machtsstructuren en de krabbenmand waarin we elkaar naar beneden trekken. Want stel dat de ander zich losworstelt en wel op weg gaat naar vrijheid terwijl wij op de bodem een middelmatig leven leiden met oogkleppen op, een afgesloten hart en onze oren stijf dichtgedrukt?

Een grote buiging voor iedere vrouw en iedere man die de moed heeft om op te staan en autonome keuzes te maken, soms tegen de stroom in. De wereld heeft ons nodig, ieder van ons.

So let’s rise and shine, brothers and sisters, and sparkle the shit out of this place! ✨💖💃🏻🕺🏿👊🏼💫

https://open.spotify.com/track/62f7OuArJAqq4jiEm2SDCF?si=8HapQFm_Q9yuui2LVt5Gew

Lioness of courage
She who spins and weaves and cuts the way
She who occupies sacred space

Stand up shiv shakti take your stage
Stand up shiv shakti turn the page

Take what is yours, claim what is ours
Woman take one and all of your powers

***

Voel je de roep om uit de krabbenmand te klimmen, je vrijheid tegemoet? Je bent welkom voor een bevrijdende Ontmoeting.