Reis door de benedenwereld

Het is donker. Slechts een paar kaarsen en een haardvuur verlichten de ruimte. Zachte muziek klinkt uit de boxen.

De vrouwen liggen bij elkaar, hun hoofden rustend op elkaars buik, handen verstrengeld. Een heerlijke wirwar van ledematen.

Ik zit. Mijn ogen zijn gesloten. Eén hand rust op het been van de vrouw links van me. Mijn andere hand ligt op de buik van de vrouw naast me.

Gedachtenloos begint mijn hand haar buik te strelen. Dan merk ik dat haar energie reageert. Alsof deze vloeibaar wordt en mijn hand volgt. Er ontstaat een spel waarbij mijn hand haar energie wekt, verleidt en verspreidt. Ze reageert steeds intenser. Ze kronkelt onder mijn hand. Ik doe vrijwel niets en tegelijk gebeurt er veel. Ik begin er plezier in te krijgen. Hoe orgastisch kan ik haar krijgen met minimale aanraking? Ik voel dat ik haar in totale extase kan brengen.

Dan merk ik ineens dat mijn spel niet meer zuiver is. Er is ego bij gekomen, en macht. Ik stop. Mijn hand ligt stil op haar onderbuik. Ik adem uit en keer weer naar binnen. Bij de volgende uitademing zak ik mijn eigen diepte in, alsof ik de lift naar beneden neem.

Ik zie het beeld van een holle boomstam. Ik word zo klein dat ik in deze boom pas en ik duik erin, de vrouw aan mijn rechterhand meenemend. We komen onder de grond terecht, in het wortelstelsel van de boom. Ik heb de gedaante aangenomen van een trol. Snel ga ik voort onder de grond, me moeiteloos een weg banend, terwijl ik de vrouw meeneem. Ik voel dat het belangrijk is wat ik doe. Terwijl we voortsnellen stel ik haar over mijn schouder gerust: ze hoeft niet bang te zijn in het donker. Ik herhaal dit verschillende keren. Ze is veilig.

Dan ineens zoom ik uit. Wat ben ik aan het doen? Ik was een dagafsluiting aan het begeleiden met een groep vrouwen en heb nu één van hen in mijn visioen meegenomen. Kan dit wel? Straks wordt ze bang. Of heeft ze hier na afloop last van.

Dan stuw ik mijzelf samen met haar uit de grond omhoog. In één krachtige beweging vliegen we naar het licht. Daar vertrouw ik haar toe aan dat wat licht en waarachtig is. En ik ga er tussenuit.

Ik zit nog een tijdje bij deze vrouw, onder de indruk van wat er net gebeurd is. Maar ook verward. Wat was dit? En kan ik dit wel maken als begeleider? Ik heb haar toestemming niet eens gevraagd.

‘s Avonds trek ik me terug op mijn kamer om de ervaring te laten bezinken. De volgende dag zoek ik haar op. Hoe was dit voor haar? Wat heeft zij ervaren? Deelde ze mijn sjamanistische visioen?

In de Spaanse ochtendzon vertelt ze mij haar verhaal. Ik weet niet wat ik hoor. Ze vertelt over een boom, over wortels en over hoe ze diep in de donkere aarde zakte. Ze heeft een Afrikaans vuur gezien en een witte bal die omhoog steeg richting een lichte maan. Daar ontmoette ze een witte wolf, die haar diep in haar hart raakte. Ze wist dat dit was wat ze zocht.

Met tranen in haar ogen bedankt ze me voor deze magische reis en voor alle boodschappen die ze hieruit haalt.

Ik weet niet hoe ik deze dank moet ontvangen. Ik heb immers niks gedaan. Het gebeurde met mij, door mij heen, juist op het moment dat ik mijn wil losliet. Ik was net zo goed getuige als zij. Op mijn beurt dank ik haar voor de bijzondere reis samen.

We zitten nog een tijdje samen in de ochtendzon. Vogels fluiten, de rozemarijnstruik naast me geurt heerlijk. Ik voel diepe dankbaarheid. Wat is er toch veel om me over te verwonderen. Magisch leven. I lóve it!

*****

Verlang jij ook naar magie en verdieping? Je bent meer dan welkom bij de retraite Magie van de Sensuele vrouw, Godinnenreis Kreta, Innerlijke tempel – Woestijnreis of Priesteres in Avalon.
Of bij een individuele
Magische Ontmoeting.