Innerlijke tempel – Woestijnreis Egypte

Zin in avontuur?
Het grote mysterie roept je. Je verlangt ernaar om je onder te dompelen in de kracht van de natuur. En je daardoor diep verbonden te voelen met je innerlijke natuur. Je hebt zin in een totaal nieuwe belevenis. Eentje die je nooit meer zult vergeten.

Onmetelijke stilte en ruimte
Ga met ons mee op een unieke reis. Vijf dagen lang reis je op een kameel door de woestijn. Je leeft met het ritme van de natuur: de zon, de maan, de sterren en de kamelen. En vooral: de onmetelijke stilte en ruimte om je heen. Deze brengen je direct in contact met de gewijde ruimte in jouzelf. Met jouw innerlijke tempel.

Duizend-en-één nacht
Het decor: goudkleurige zandvlakten afgewisseld met betoverende rotsformaties, kloven en vruchtbare oases. Niet voor niets wordt het zuiden van de Sinaï-woestijn beschouwd als één van de mooiste en gevarieerdste rotswoestijnen ter wereld. Én het is een gebied met een rijke geschiedenis; Oosterse prinsessen, gesluierde vrouwen en oude vertellingen van duizend-en-één nacht. Het mysterie omringt je…

Miljoenen lichtjes
De tocht wordt begeleid door bedoeïenen. ’s Avonds bereiden zij een heerlijk en gezond vegetarisch maal voor je. En je slaapt… onder een sterrenhemel. Op deze plek, waar het nog écht donker is, zie je miljoenen lichtjes boven je flonkeren. Een 1.000.000 sterren hotel. ‘Zo mooi dat het bijna zonde is om je ogen dicht te doen en te gaan slapen’, vertelde iemand ons onlangs. En zo is het maar net.

Maar óók: hutje op het strand
We starten de woestijnreis aan de kust. Daar overnacht je in een hutje op het strand; alle tijd dus om rustig aan te komen en je voor te bereiden op de woestijn. Als we terugkeren uit de woestijn verblijven we twee nachten in een natuurpark aan de Rode Zee. Hier overnacht ieder in haar eigen tentje op het strand. In de indrukwekkende koraalriffen in het natuurpark kun je prachtig snorkelen.
Het meditatieve ritme van de zee afgewisseld met de ruimte en stilte van de woestijn… een unieke gelegenheid om je eigen stromende én verstilde natuur dieper te leren kennen.

Meditatieve dans en rituelen
Gedurende de week zullen we natuurbeleving en stiltemomenten afwisselen met vloeiende yogabewegingen, meditaties die je in contact brengen met je essentie, verdiepende rituelen, betoverende tandava-dans, Oosterse vertellingen bij het vuur en gesluierde tempeldans.

Hoe ziet de week eruit?
Dag 1 Aankomst en verblijf op het strand
Dag 2 t/m 5 Woestijntocht per kameel
Dag 6 en 7  Verblijf op het strand
Dag 8 Afscheid en vertrek

Voor wie is deze reis bestemd?
Je hebt zin in avontuur; in een unieke belevenis die je in contact brengt met het mysterie van het bestaan. Je staat open voor yoga, rituelen, dans en andere meditatieve ervaringsvormen. Je bent bereid om luxe en comfort achter je te laten (de woestijn heeft geen boxspringbedden). Je staat open voor eenvoud en voor het pure karakter van de reis. En je hebt een redelijk goede (wandel)conditie; een tocht op een kameel, een wandeling door de bergen en slapen op een matje vormen voor jou geen probleem.

Twijfel je of de Innerlijke tempel-reis geschikt voor je is? Neem contact met ons op. We kijken heel graag met je mee.

Hoedsters van de reis
De week wordt begeleid door Marloes Verboom en Margit van Harten. Samen begeleidden zij verschillende vrouwenreizen, een jaarpad en plantceremonies. Dit keer voert hun fascinatie voor het vrouwelijke mysterie hen naar een ander continent: een plek waar de onmetelijke ruimte en stilte van de natuur je uitnodigen om naar binnen te keren en thuis te komen in de gewijde, stille ruimte in jouzelf; jouw innerlijke tempel.

Marloes begeleidt diverse retraites in o.a. Andalusië en werkt het liefst in en met de natuur. Magie, natuur, avontuur en vrijheid zijn haar sleutelwoorden. Ze heeft een achtergrond in onder meer het begeleiden van retraites, (natuur)coaching, intuïtieve massage, healing en het begeleiden van (vuur)rituelen en ceremonies. ‘Ik vind het prachtig als ik een vrouw meeneem de wilde natuur in zodat ze de elementen in haar hele lijf kan voelen, waardoor ze dieper in haar bekken en baarmoeder verbonden is met haar wilde, ongetemde bron van wijsheid’.

Margit is is tantrisch vrouwencoach en priesteres. Ze heeft een achtergrond in o.a. energetische therapie, yoga, holistische massage en tantra. Ze laat zich inspireren door het werk met plantmedicijnen; deze brengen haar oude wijsheid in herinnering. ‘Het is mijn missie en mijn passie om vrouwen te inspireren de meest goddelijke en vrijgevochten versie van zichzelf te worden; eentje die intens liefheeft, die leeft tot in de puntjes van haar tenen en die zich verbonden voelt met de oervrouw in zichzelf.’

Praktische gegevens

Datum en tijd:
2 t/m 9 november 2024

Start programma: zaterdag rond 18.00 uur
Afronding programma: zaterdag rond 10.00

Kosten:
Jouw investering in de Innerlijke Tempel-reis is € 1.450,-. Dit is inclusief verblijf in de hutjes en tenten op het strand, alle maaltijden, begeleiding door bedoeïenen en een tolk die Engels spreekt, vervoer ter plaatse en vervoer van en naar de luchthaven (zoals vermeld onder het kopje ‘Vlucht’). Het is exclusief de kosten van je vliegticket, eigen uitgaven (b.v. souvenirs, fooi voor de bedoeïenen) en een reis- en annuleringsverzekering.

Je betaalt in 2 delen: € 200,- bij aanmelding en het resterende bedrag een maand voordat we op reis gaan.

Vlucht:
Je boekt je vlucht vanaf Schiphol naar Sharm-al-Sheikh via Transavia met het Plus-tarief (ivm extra bagage voor in de woestijn). Advies voor vluchttijden ontvang je na aanmelding.

Bij aankomst reizen we met de hele groep met een busje naar onze locatie op het strand.
Op de dag van vertrek reizen we in de ochtend terug, zodat je op tijd bent voor jouw terugvlucht.

Aantal deelnemers:
Minimaal 5 en maximaal 12 vrouwen.

Locatie:
We verblijven de eerste nacht in sfeervolle hutjes op het strand in het rustige kustplaatsje Nuweiba, aan de kust van de Golf van Akaba. Vanuit hier vertrekken we met terreinwagens voor onze tocht door de woestijn. De laatste twee nachten verblijven we in een natuurpark aan de Rode Zee, waar ieder haar eigen tentje op het strand heeft. Je kunt hier prachtig snorkelen en heerlijk eten.

Facebook-event
Hier vind je binnenkort het Facebook-event, voor als je het leuk vindt om in verbinding te blijven met ons en met potentiële medereizigsters.

Aanmelden
Verlang jij naar een onvergetelijke kennismaking met het mysterie in jou? Mooie vrouw, je bent meer dan welkom! Je meldt je aan door ons een mail te sturen: info@bewustopweg.nl & info@iam-reizen.nl.

Wat anderen zeggen …