Lichtvoetig(er) door de herfst

Over weinig dingen heb ik zoveel mindfucks als over eten en drinken. Ik ben er veel mee bezig. En ik koppel er allerlei betekenissen aan die er eigenlijk niks mee te maken hebben – gezelligheid, beloning, troost, verdoving, het afronden van iets of juist de start ervan. En het ‘helpt’ me met uitstellen, iets waar ik buitengewoon goed in ben. ‘Nog één koffietje’ zorgt ervoor dat ik pas uren later met mijn administratie begin. Dat ‘ene wijntje met wat nootjes’ leidt ertoe dat ik veel te laat naar bed ga. Enzovoorts.

Op de achtergrond is er altijd de angst voor tekort en honger, waarschijnlijk nog uit de tijd dat mijn bloedsuikerspiegel alle kanten op stuiterde.

Dat kan anders. Het kan vrijer. Ik voel het aan mijn water. Van prana leven kan ik nog lang niet. Maar een beetje rammelen aan al die vastgeroeste patronen, dat kan wel.

Daarom ga ik 3 dagen detoxen. Ik lees van alles over de voordelen van een aantal dagen detoxen. Je organen krijgen meer rust. Je schoont je cellen op. Je voelt je lichter en vrijer. En het schijnt zelfs verjongend te werken.

Doe je mee? Misschien skip je alleen je vaste ochtendkoffie, of je laat je zuivel staan. Of iets anders waar je aan gehecht bent.

Ik ga voor 3 dagen water, thee en groentesoep. De groenteafdeling van EkoPlaza is inmiddels geplunderd.

Ik voel nu al frisse tegenzin. Ik heb al allerlei smoesjes bedacht om het niet te doen. En ik heb het gevoel dat me iets naars wordt aangedaan. Dus dit gaat vast veel interessants opleveren.

***

Wil je ook rammelen aan vastgeroeste patronen en kun je daarbij wel een prikkelende spiegel gebruiken? Je bent meer dan welkom voor een individuele ontmoeting.