Op reis met Maria Magdalena

Het is tijd, vrouw. Het is tijd voor de terugkeer van krachtige, oeroude liefdesenergie op deze aarde. Voel je de roep? Graag nemen we je mee op een magisch avontuur in de voetsporen van Maria Magdalena.

Overvloedige natuur
In Zuid-Frankrijk, aan de voet van de Pyreneeën, bevindt zich het gebied van de Katharen, een indrukwekkend natuurgebied met een rijke historie en krachtige energie. Het gebied was heilig land voor de oude Kelten. Maria Magdalena leefde hier haar boodschap van liefde.

De natuur is er overvloedig: bergen, meren, riviertjes en oneindig veel groen brengen je in contact met je eigen pure natuur. Verscholen in het landschap vind je authentieke dorpjes, ruïnes en kastelen. Een bekende plek die we bezoeken is Montségur, waar de laatste Katharen vrijwillig de brandstapel op gingen omdat zij trouw zwoeren aan hun diepste waarheid.

Op sommige plekken is de sfeer bijna sprookjesachtig; het is alsof je het land van de reuzen, de kabouters en de elfjes binnenstapt.

Maria Magdalena-energie
De energie in dit gebied is buitengewoon krachtig: mystiek, oud, oer, vrouwelijk en diep geworteld in de bron van het bestaan. De vibratie vanuit de aarde en de kosmos maken nieuwe imprints mogelijk; het is als een groot kosmisch infuus dat oude kennis en diep weten vrijgeeft.

Bijzondere plekken
We laten ons meenemen in de dans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in dit gebied. We bezoeken een aantal indrukwekkende grotten die verbonden zijn met de energie van Maria Magdalena. Ook gaan we naar Rennes-le-Château, een oud dorpje met een kerkje dat is opgedragen aan Maria Magdalena. Hier is het mysterie bijna tastbaar. Verder laten we ons betoveren door watervallen, warmwaterbronnen, een klankmeditatie en nog meer fijns en magisch. 😊

Invulling van de week
De reis voert langs verschillende krachtplekken waar de Maria Magdalena-energie goed voelbaar is. Hier doen we meditaties, visualisaties en rituelen die helpen ons te openen voor deze oeroude, liefdevolle en vrouwelijke energie.

Elke dag staat een ander thema centraal.
Dag 1 Opening van het veld
Dag 2 Terug naar de bron
Dag 3 Heilige vrouwelijke energie
Dag 4 Liefde & Waarheid
Dag 5 Het pad van je ziel
Dag 6 Inwijding
Dag 7 Integratie

Voor wie
Je hebt ervaring met meditatie, visualisatie en energetisch werk. Je kunt jezelf dragen. Je staat open voor mystieke en magische ervaringen. Daarnaast heb je een redelijk goede wandelconditie.

Hoedsters van de reis
Het Jaarpad wordt begeleid door Marloes Verboom en Margit van Harten. Samen begeleiden zij verschillende vrouwenreizen in het buitenland, vrouwenweekends en Wonder Woman – Magisch Jaarpad.

Marloes begeleidt diverse retraites in o.a. Andalusië en werkt het liefst in en met de natuur. Magie, natuur, avontuur en vrijheid zijn haar sleutelwoorden. Ze heeft een achtergrond in onder meer het begeleiden van retraites, (natuur)coaching, intuïtieve massage, healing en het begeleiden van (vuur)rituelen en ceremonies. ‘Ik vind het prachtig als ik een vrouw meeneem de wilde natuur in zodat ze de elementen in haar hele lijf kan voelen, waardoor ze dieper in haar bekken en baarmoeder verbonden is met haar wilde, ongetemde bron van wijsheid’.

Margit is tantrisch vrouwencoach en priesteres. Ze heeft een achtergrond in o.a. energetische therapie, yoga, holistische massage en tantra. Ze laat zich inspireren door het werk met plantmedicijnen; deze brengen haar oude wijsheid in herinnering. ‘Het is mijn missie en mijn passie om vrouwen te inspireren de meest goddelijke en vrijgevochten versie van zichzelf te worden; eentje die intens liefheeft, die leeft tot in de puntjes van haar tenen en die zich verbonden voelt met de oervrouw in zichzelf.’

Praktisch

Datum
Zaterdag 11 t/m vrijdag 17 mei 2024

Ontvangst: tussen 16.00 uur en 18.00 uur
Start programma: 18.00 uur

Prijs
Jouw bijdrage is €1295,- (exclusief btw voor ondernemers). Dit bedrag is inclusief accommodatie (driepersoons gîte), ontbijt, lunch en entree voor diverse activiteiten. Het bedrag is exclusief jouw reis naar onze locatie in Zuid-Frankrijk en de avondmaaltijden. Na aanbetaling van €300,- is jouw plek gereserveerd.

Reistips
De locatie is goed bereikbaar per auto. Ook kun je met het vliegtuig of de trein naar Toulouse reizen. Vanaf hier is het met een huurauto iets minder dan 2 uur rijden naar de locatie. Als je wilt kunnen we je in contact brengen met medereizigsters om samen (verder) te reizen per auto.

Reizen per vliegtuig:
Je ontvangt na aanmelding tips voor luchtvaartmaatschappij en vluchttijden.

Reizen per trein:
Je kunt ook vanaf Amsterdam/Rotterdam met de trein naar Toulouse. De tickets zijn nu nog niet te boeken, maar je kunt het t.z.t. checken bij:
www.thetrainonline.com
www.onlytrain.com
www.omio.nl

Locatie
We verblijven op een mooie locatie nabij Rennes-le-Château. De locatie beschikt over een grote tuin, omringd door oude bomen, met verschillende plekken waar je je in alle rust kunt terugtrekken. Langs de tuin stroomt een klein riviertje waarin je kunt baden. We overnachten in driepersoons gîtes, elk met een eigen keukentje, badkamer en terras. Vanaf het terras kijk je uit over de overvloedige tuin.

In de buurt van de locatie bevinden zich verschillende eettentjes/terrasjes en winkels. Hier vind je leuke restaurantjes waar je ‘s avonds kunt gaan eten.

Aantal deelneemsters
Minimaal 6 en maximaal 12 vrouwen.

Facebook
In het evenement op Facebook kun je alvast potentiële medereizigsters ontmoeten.

Aanmelden
Voel je de roep? Mooie vrouw, je bent meer dan welkom! Je meldt je aan door een mail te sturen naar info@bewustopweg.nl en info@iam-reizen.nl.