Hieronder lees je meer over Rapé, Sananga, Blue Lotus, Cacao, Magic Truffels, de Moederplant, de Grootvader en het Liefdesmedicijn.

Rapé
Rapé is poeder, gemaakt van gedroogde, gemalen tabak en verschillende andere helende planten (wortel, schors, bladeren, zaden en as). Het wordt via een speciaal pijpje (tepi) in beide neusgaten geblazen. Rapé heeft een aardende en reinigende werking; het helpt je om je energie te verankeren, je hoofd leeg te maken en je in je verticale as te zetten.
We gebruiken rapé (facultatief) voorafgaand aan individuele en groepsceremonies met Magic Truffels, het Moedermedicijn, de Grootvader en het Liefdesmedicijn.

Sananga

Sananga is een vloeistof, afkomstig van de Apocynaceae-struik uit de Amazone. Sananga wordt in je ogen gedruppeld. Het werkt reinigend op het vermogen om te zien en te visualiseren. Het kan leiden tot een staat van diepe rust, kalmte in het denken, vrede en inzicht.
We gebruiken sananga (facultatief) voorafgaand aan individuele en groepsceremonies met Magic Truffels, het Moedermedicijn, de Grootvader en het Liefdesmedicijn.

Blue Lotus
Blue Lotus-tinctuur is gemaakt van de blauwe lotus, een waterplant. Je drinkt de tinctuur, opgelost in een kleine hoeveelheid water. Blue Lotus heeft een zachte en subtiele werking op onder meer zenuwstelsel, hormoonstelsel, nachtrust, libido en menstruatieklachten. Het kan zorgen voor een gevoel van ontspanning, euforie en verhoogd bewustzijn.
We gebruiken Blue Lotus bij individuele ceremonies, bij de Ceremonie voor de Liefde en bij het Dive deep & Fly high-weekend.

Cacao
Ceremoniële Cacao is de drank van het hart. Het is een waardevol medicijn bij transformatieprocessen vanwege de zachte en helende werking. Cacao bevordert een gevoel van ontspanning en geluk en het kan ondersteunen bij het opruimen van oude emoties. Ook zorgt het voor een staat van verhoogd bewustzijn. Het bevat een mao-remmer die de werking van andere plantmedicijnen verdiept en verlengt (bv. in combinatie met Magic Truffels bij de Ceremonie voor de Liefde).
We gebruiken Ceremoniële Cacao bij individuele ceremonies, bij de Ceremonie voor de Liefde en bij het Dive deep & Fly high-weekend.

Magic Truffels
Magic Truffels bevatten onder meer de werkzame stoffen psilocine en psilocybine. Deze hebben een bewustzijnsverruimend effect. Je drinkt de truffels verwerkt in een bouillon. De truffels helpen je om te kijken en te voelen voorbij je normale bewustzijn; dit maakt het mogelijk om diep te herinneren en te helen en jouw verbinding te herstellen met het pad van jouw ziel.
We gebruiken Magic Truffels in individuele en groepsceremonies.

Moederplant
De Moederplant is een zeer krachtige plant, afkomstig uit de jungle. Dit plantmedicijn wordt al eeuwen door sjamanen en indianen gebruikt voor heling van lichaam en geest en om contact te maken met andere dimensies. Werken met deze plant vraagt stevigheid, moed en de bereidheid om alles aan te kijken, zowel je lichte als donkere stukken. Het effect is diepgaand en transformerend.
We gebruiken de Moederplant in groepsceremonies en retraites.

De Grootvader
De Grootvader is een cactus, afkomstig uit Zuid-Amerika. Deze heilige plant wordt al duizenden jaren gebruikt door de indianen in het Andes-gebied. De plant wordt gebruikt voor reiniging op alle lagen: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Een reis met de Grootvader kan dromerig, visueel en liefdevol zijn; het geeft een sterk gevoel van verbinding met alles wat leeft.
We gebruiken de Grootvader in sommige van onze retraites.

Het Liefdesmedicijn
Het Liefdesmedicijn is geen plantmedicijn. Het is -mede- gecreëerd door mensen. Met dit medicijn duik je in een bad vol onvoorwaardelijke liefde. Je reist voorbij de begrenzingen van je ego. Wanneer vaste conditioneringen en ingesleten patronen wegvallen ontstaat er ruimte voor heling van oud trauma, nieuwe imprints, sensualiteit en radicale eerlijkheid.
We gebruiken het Liefdesmedicijn in individuele en duo-ceremonies.

Heb je vragen over het gebruik van plant- en liefdesmedicijnen tijdens een sessie of ceremonie van Bewust op Weg? Neem gerust contact op.