De indianenvrouw

Ik zet een stap naar voren. Eén hand leg ik op de buik van de vrouw voor me, één op haar heiligbeen. Ik concentreer me op haar energie. Vrijwel meteen voel ik een aanwezigheid achter me. Groot, warm, zacht en veilig. Wat gebeurt er?

‘The womb is not a place to store fear and pain…’, hoor ik mijn collega Marloes zeggen. We zijn bezig met de Rite of the womb, een helend ritueel voor de baarmoeder. Ik open mijn mond om de woorden in het Nederlands te herhalen, zoals we hadden afgesproken.

Maar ik ben afgeleid door een vreemde sensatie. Ik krijg het beeld van een enorme indianenvrouw achter me, die haar armen om mij heen slaat en via mij deze vrouw aanraakt. Ik begrijp niet wat ik ervaar.

‘De baarmoeder is geen plek om angst en pijn op te slaan’, begin ik. We spreken de rituele zinnen uit. Dan is het stil. We wachten tot zij deze woorden herhaalt.

Dan voel ik een stuwing in mijn lichaam. Een golf van warmte stroomt via mijn handen het lichaam van deze vrouw in.

Ze opent haar mond. En begint een indianenlied te zingen. Kippenvel trekt langs mijn ruggengraat. Besef van tijd en ruimte vallen weg. Ik ben getuige van iets magisch.

Later, als de ceremonie is afgerond, vertelt ze over haar ervaring. Hoe ze ruimte wilde maken voor de wijsheid van de oervrouw. Hoe er tijdens het ritueel iets schokte in haar lichaam. En hoe ze krachtig vanuit haar baarmoeder zong, waarbij ze oud met nieuw verbond, verleden met heden.

Ik blijf stil. Dit gaat voorbij logica en ratio. Hier past verwondering. En die voel ik dan ook. Eerbied voor het grootse dat ons omringt. En zo dankbaar dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Aho.

*****

Kriebelt de magie in jou? Je bent meer dan welkom bij de retraites Magie van de sensuele vrouw, Godinnenreis Kreta, Innerlijke tempel – Woestijnreis of Priesteres in Avalon.
Of neem een diepe duik in jouw magische binnenwereld tijdens een individuele 
Magische Ontmoeting.